Xarici mətbəxin insanlara təsiri
Axsham.az saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Fərqli xalqların yeməklərindən tez-tez istifadə etmək, immiqrantların mədəni və ya iqtisadi təhlükə kimi qəbul olunması ehtimalını təxminən 10% azaldır.
Axşam.az xəbər verir ki, bu qənaətə araşdırma zamanı Birmingem və Münhen universitetlərinin alimləri gəliblər.
Tədqiqatda 1000-dən çox ağdərili britaniyalı iştirak edib. Onlara Afrikadan, Karib hövzəsindən, Asiyadan və Avropadan gələn immiqrantlara münasibətləri, həmçinin immiqrasiyanın məhdudlaşdırılmasını dəstəkləyən siyasətçilərə səs verməyə nə dərəcədə meyilli olduqları barədə suallar verilib. Eyni zamanda iştirakçıların hind, türk, çin, tay, karib və ispan mətbəxləri ilə tanışlığı, bu yeməkləri nə dərəcədə sevdikləri və nə qədər tez-tez istifadə etdikləri araşdırılıb.
Nəticələr göstərib ki, bu mətbəxlərə sevgi və onların müntəzəm istehlakı immiqrantlara qarşı daha müsbət münasibətlə və immiqrasiya əleyhinə çıxış edən siyasətçilərə səs vermə ehtimalının azalması ilə əlaqəli və əhəmiyyətli şəkildə korrelyasiya təşkil edir.
Araşdırmanın müəllifləri bildirirlər ki, yemək yalnız duyğusal zövq deyil, həm də başqa mədəniyyətlərə simvolik giriş yoludur. Bu cür hissi təcrübələr müsbət emosiyalar yaradır və insanın baxışlarını fərqinə varmadan dəyişə bilər.


