Xiyarları dadını itirmədən qışa necə dondurmaq olar?
Icma.az, Lent az portalına istinadən məlumat yayır.
Xiyarları dondurmaq onların faydasını uzun müddət saxlamağa imkan verir. Ancaq düzgün hazırlanmadıqda tərəvəzlər yumşaq və sulu olur.
Lent.az bu üsulu təqdim edir:
Xiyarları düzgün dondurmağın sirrləri
Xiyarların 90%-i sudan ibarətdir, buna görə də onları öncədən hazırlamadan dondurmaq xırtıldılığın itməsinə və əridikdən sonra sulu, “kaşaya” bənzər teksturanın yaranmasına gətirib çıxarır.
Hazırlıq
Xiyarları yaxşıca yuyun.
Nazik dilimlərə və ya kubiklərə doğrayın.
Marinadlama
Xiyarların üzərinə duz səpin və 2 saat saxlayın.
Sonra onları soyuq suda yuyun.
Dadınıza görə sirkə, yağ, şəkər və ədviyyatlar əlavə edin.
Qarışığı bir gecəlik soyuducuda saxlayın.
Dondurma
Marinadlanmış xiyarları soba listinə tək qat düzün və 2–3 saat dondurun. Sonra onları hava keçirməyən konteynerə və ya dondurucu paketə yığın.
Diqqət: Xiyarları bütöv şəkildə hazırlıq olmadan dondurmaq məsləhət deyil. Bu halda əridikdən sonra onlar sulu və teksturasız olur. Dondurulmuş xiyarları 6 ay və daha çox saxlamaq mümkündür.
Dondurulmuş xiyarların istifadəsi
Dondurulmuş xiyar dadını saxlayır və müxtəlif yeməklərdə istifadə edilə bilər:
Smuzilər və şirələr - təzə, sərinləşdirici dad üçün.
Supa və souslara - xüsusilə soyuq sup və ya dip souslarda.
Marinadlı yeməklərə - qarnir və ya əsas yeməklərə əlavə kimi.
Əridildikdən sonra xiyarlar nəm buraxa bilər. Buna görə də onları elə yeməklərdə istifadə etmək məsləhətdir ki, bu, yeməyin keyfiyyətinə təsir göstərməsin.


