Yaşıl çay ilə hazırlanan yulaf peçenyelərinin yeni faydaları tapılıb
Yeniavaz portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Evdə hazırlanan yaşıl çaylı yulaf peçenyeləri təkcə ləzzətli qəlyanaltı deyil, həm də sağlamlıq üçün mühüm üstünlüklər təqdim edir.
Yeniavaz.com xəbər verir ki, bu barədə məlumat Yaponiyanın Ryukyus Universitetinin alimlərinin yeni araşdırmasında qeyd olunub.
Bildirilir ki, bu peçenyelər adi yulaf və buğda peçenyeləri ilə müqayisədə antioksidant baxımından daha zəngindir.
Araşdırmanın nəticələri "Progress in Nutrition" jurnalında dərc olunub. Alimlər 6% yaşıl çay ekstraktı əlavə olunmuş yulaf peçenyelərinin katexin və EGCG (Epigallokatexin qallat) səviyyəsinin əhəmiyyətli dərəcədə yüksək olduğunu aşkarlayıblar. Bu maddələr orqanizmdə sərbəst radikalları zərərsizləşdirərək hüceyrə qorunmasına kömək edir.
Mütəxəssislər həmçinin xolesterolu aşağı salmaqda rol oynayan β-qlükan adlı həll olunan lifin miqdarını da analiz ediblər. Bu lif növü, yaşıl çayın güclü antioksidant təsiri ilə birlikdə orqanizm üçün ikili fayda təqdim edir.
Sensor testlərdə də yaşıl çaylı variant ən yüksək balı toplayıb. 25 iştirakçının iştirakı ilə keçirilən dad testlərində bu peçenye dadı, teksturası və ümumi təəssüratı baxımından ən bəyənilən olub.
Tədqiqatçılar bildirir ki, yaşıl çay və yulafın birləşməsi həm funksional qida kimi, həm də gündəlik sağlam qəlyanaltı olaraq böyük potensiala malikdir. Mütəxəssislər bu çərəzin xroniki xəstəliklərin profilaktikasında, xüsusilə ürək-damar sağlamlığının dəstəklənməsində mühüm rol oynaya biləcəyini vurğulayırlar.
if (!$ISMOBILE) : ?>
include(__DIR__.'/320x100.php');?>

