Yayda bu qidalar zəhərləyə bilər Böyüklər və uşaqlar risk altında!
Icma.az, News24 saytına istinadən bildirir.
Yüksək yay temperaturu qida zəhərlənməsi riskini artırır. Enfeksiyon Xəstəlikləri üzrə mütəxəssis Doç. Dr. Fatma Eser xəbərdarlıq edərək bildirib ki, açıq havada və ya düzgün saxlanmayan məhsullarda bakteriyalar sürətlə çoxalır. Xüsusilə tort, toyuq və açıqda satılan qidalar təhlükə yaradır.
Bu barədə News24.az CNN Türk-ə istinadən xəbər verir.
Soyuq zəncirin qırılması, yəni məhsulların yetərli soyudulmaması əsas səbəbdir. Bu vəziyyət ürəkbulanma, qusma, ishal və halsızlığa səbəb ola bilər. Eser, əl gigiyenasına, təmiz su istifadəsinə və düzgün saxlama şəraitinə diqqət edilməsinin vacib olduğunu bildirib.
Xüsusilə uşaqlar, yaşlılar və xroniki xəstəliyi olanların bu hallarda gecikmədən həkimə müraciət etməsi tövsiyə olunur.
Xeyrənsə Piriyeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:39
Bu xəbər 22 İyul 2025 21:58 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















