Yayda bu qidalar zəhərləyə bilər Böyüklər və uşaqlar risk altında!
Icma.az, News24 saytına istinadən bildirir.
Yüksək yay temperaturu qida zəhərlənməsi riskini artırır. Enfeksiyon Xəstəlikləri üzrə mütəxəssis Doç. Dr. Fatma Eser xəbərdarlıq edərək bildirib ki, açıq havada və ya düzgün saxlanmayan məhsullarda bakteriyalar sürətlə çoxalır. Xüsusilə tort, toyuq və açıqda satılan qidalar təhlükə yaradır.
Bu barədə News24.az CNN Türk-ə istinadən xəbər verir.
Soyuq zəncirin qırılması, yəni məhsulların yetərli soyudulmaması əsas səbəbdir. Bu vəziyyət ürəkbulanma, qusma, ishal və halsızlığa səbəb ola bilər. Eser, əl gigiyenasına, təmiz su istifadəsinə və düzgün saxlama şəraitinə diqqət edilməsinin vacib olduğunu bildirib.
Xüsusilə uşaqlar, yaşlılar və xroniki xəstəliyi olanların bu hallarda gecikmədən həkimə müraciət etməsi tövsiyə olunur.
Xeyrənsə Piriyeva


