Yumurtadan daha çox protein olan 4 super qida
Icma.az, Sherg.az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Yumurta istehlak edə bilməyənlər üçün proteinlə zəngin alternativlər mövcuddur. Noxud, pendir, badam və balqabaq toxumu kimi qidalar daha yüksək protein ehtiva edir. Noxudda yarım stəkanda 8 qram, pendirdə 12 qram, badam yağında 2 xörək qaşığında 7 qram, qabıqlı balqabaq toxumlarında isə qramında 8,5 qram protein var. Bu qidalar pəhriz saxlamağa kömək edir.
Yumurta əladır, amma hamı üçün deyil. Vegetarian pəhrizdə olan insanlar tez-tez protein təmin etməkdə daha yaxşı olan yumurta əvəzediciləri axtarırlar.
Hərtərəfli sağlamlıq bələdçisi, yumurta ilə müqayisədə oxşar və ya daha yüksək protein məzmunu təklif edən proteinlə zəngin qida alternativlərini ortaya qoyur.

Yumurtaların hər birində təxminən 6 qram protein olsa da, bir neçə başqa qida hər porsiyada daha çox protein təmin edə bilər ki, bu da onları sağlam pəhriz saxlamaq üçün əla seçim edir.
Sherg.az yumurtadan daha çox protein ehtiva edən 4 super qidanı təqdim edir:
Noxud

Bu gözəl hind yeməyi protein tərkibini artırmaq istəyənlər üçün idealdır. Qədim Misirə gedib çıxan noxudun hər yarım fincanında təxminən 8 qram protein var. Humusun əsas tərkib hissəsi kimi xidmət edir və əlavə qida dəyəri üçün salatlara və ya şorbalara daxil edilə bilər.
Pendir

Pendir pəhrizə əla əlavədir. Kəsmik yarım stəkan xidmətdə təxminən 12 qram olan bir protein enerjisi kimi gəlir. Neytral ləzzəti onu çox yönlü edir, meyvələrlə yaxşı işləyir və ya pancake tərkib hissəsi kimi. Az yağlı çeşid sağlamlıq baxımından şüurlu istehlakçılar üçün tövsiyə olunur.
Badam

Badam protein məzmununuzu artırmaq üçün əladır. Badam yağı 2 xörək qaşığı başına 7 qram protein təmin edir və ürək üçün faydalı yağlar ehtiva edir. Darçın, muskat qozu, vanil ekstraktı və ya köri tozu kimi əlavə ədviyyatlarla badam və qarışdırıcıdan istifadə edərək evdə hazırlana bilər.
Balqabaq toxumu

Balqabaq toxumu çox yönlüdür və istənilən salat, desert və ya smoothie əlavə etmək asandır. Balqabaq toxumu qabığı soyuduqda hər unsiyada 8,5 qram protein ehtiva edir. Onlar həmçinin sink, dəmir, mis, maqnezium, kalium və seleniumla təmin edir, bu da onları yulaf əzməsi, qranola və ya çörək xəmirinə əla əlavə edir.

