Zəhərlənmə riskini azaltmaq üçün riayət edilməli olan qaydalar
Cebheinfo saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Qida zəhərlənmələrinə daha çox yay aylarında təsadüf edilir.
Bu dövrdə temperatur yüksək olur və bu da bakteriyaların daha sürətli çoxalmasına şərait yaradır. Nəticədə qidalar tez xarab ola və zəhərlənmə riski yarana bilər. Bunun səbəbi isə qida ilə düzgün davranmamaq, sanitar-gigiyenik qaydalara əməl etməməkdir.
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) İnformasiya təminatı və innovativ həllər şöbəsindən bildirilib ki, zəhərlənmə riskini azaltmaq üçün bir sıra qaydalar var.
Onun baş verməməsi üçün hansı qaydalara riayət etmək lazımdır?
AQTA və İcbari Tibbi Sığorta üzrə Dövlət Agentliyi tərəfindən hazırlanan qida zəhərlənmələrinə dair videoçarxla vasitəsilə tanış ola bilərsiniz.
"Cebheinfo.az"
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:126
Bu xəbər 21 İyul 2025 11:05 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















