Ac qarnına sarımsaq yeməyin FAYDALARI
Redaktor.az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Yeni qlobal tədqiqatlar göstərir ki, ac qarnına – yəni səhər yeməyindən əvvəl sarımsağın istehlakı bədənə bəzi mühüm faydalar gətirir. Kliniki araşdırmalara görə, bu vərdiş immunitetin möhkəmləndirilməsinə, qan təzyiqinin nizamlanmasına və həzm prosesinin yaxşılaşmasına təsir göstərir.
Redaktor.az bu barədə xarici mediaya istinadla xəbər verir.
Ac qarnına qəbul olunan xam sarımsağın antibiotik xüsusiyyəti sayəsində bədənin infeksiyalara qarşı təbii müdafiəsi güclənir. Sarımsaq, tərkibindəki allicin və antioksidantlar sayəsində virus və bakteriyalara qarşı təsirli təsir göstərir və xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edir.
Araşdırmalar sarımsağın hipertoniya və yüksək xolesterin riskini azaltmağa kömək etdiyini göstərir. Özəlliklə ac qarnına qəbul zamanı bu təsir daha güclü olur və ürək-damar sisteminin qorunmasına dəstək verir.
Sarımsağın tərkibindəki sülfürlü birləşmələr mədə-bağırsaq sistemində faydalı mikroorqanizmlərin artmasına və qaz-kabızlıq kimi problemlərin azaldılmasına kömək edir. Bu, xüsusilə vacibdir – sarımsaq səhər ac qarnına qəbul edildikdə həzm prosesləri daha da yaxşılaşır.
Sarımsaq bədəndə toplanmış toksinlərin və zərərli maddələrin atılmasına kömək edir. Bu, qan təmizlənməsi və damarların sağlamlığı üçün əhəmiyyətlidir.
Bəzi kliniki nəticələr göstərir ki, sarımsağın antiinflamatuar və antioksidant təsiri sayəsində xroniki xəstəliklərin riskini azaltmaq mümkündür. Bu, ürək xəstəlikləri, şəkərli diabet və bəzi xərçəng növlərinə qarşı profilaktik təsirə malik ola bilər.
Nuriyyə NATİQQIZI

