Alimlər çipsilərin ölümü necə yaxınlaşdırdığını izah ediblər
Sia Az saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Çoxları çox işlənmiş qidaların təhlükələri haqqında bilirlər. Bununla belə, insanlar gündən-günə onlardan istifadə etməyə davam edirlər.
SİA-nın məlumatına görə, Avstraliyanın Monaş Universitetinin alimləri sübut ediblər ki, belə qidalar orqanizmi sözün əsl mənasında öldürür.
Tədqiqat göstərdi ki, ultra emal edilmiş qidaların ümumi pəhrizinin sözün əsl mənasında 10 faizi bədənə son dərəcə mənfi təsir göstərir - bioloji yaş 2,5 aya qədər irəliləyir.
Lakin, bir qayda olaraq, çoxumuz çips, şokolad və bu kimi şeyləri daha tez-tez istehlak edirik. Belə məhsulların tərkibində çoxlu miqdarda trans yağlar, şəkər, duz və xalq arasında “yemək” adlanan sonsuz əlavələrin siyahısı var.
...Hamısı dadı daha parlaq edir, saxlama müddəti daha uzun olur, insan sağlamlığı zəifləyir.
Yüksək dərəcədə işlənmiş qidaların müntəzəm istehlakı şəkərli diabet, ürək-damar xəstəlikləri və digər patologiyaların riskini artırır ki, bunlar nəzərə alınmazsa, ölümlə nəticələnir.
Nazlı Almuradova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:120
Bu xəbər 18 Dekabr 2024 22:26 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















