Alimlər toyuq ətində təhlükəli bakteriyalar aşkar ediblər
Icma.az, Demokrat.az portalına istinadən məlumat yayır.
Osaka Şəhər Universitetinin tədqiqatçıları toyuq ətinin Escherichia albertii bakteriyası ilə yüksək səviyyədə çirklənməsini aşkar ediblər. Bu patogen mədə-bağırsaq xəstəliklərinə səbəb olur və antibiotiklərə qarşı müqavimət göstərir.
Demokrat.az xəbər verir ki, araşdırma Beynəlxalq Qida Mikrobiologiyası Jurnalında (IJFM) dərc edilib.
Bundan əlavə, bakteriyaların satıcıların əllərində və alətlərdə aşkar edilməsi quş ətinin emalı zamanı ciddi çarpaz çirklənmənin olduğunu göstərir.
Xüsusilə narahatlıq doğuran məsələ isə bakteriyaların dərmanlara qarşı müqavimətli olmasıdır.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Ən son yeniliklər və məlumatlar üçün Icma.az saytını izləyin, biz hadisənin gedişatını izləyirik və ən aktual məlumatları təqdim edirik.
Demokrat.az xəbər verir ki, araşdırma Beynəlxalq Qida Mikrobiologiyası Jurnalında (IJFM) dərc edilib.
Bundan əlavə, bakteriyaların satıcıların əllərində və alətlərdə aşkar edilməsi quş ətinin emalı zamanı ciddi çarpaz çirklənmənin olduğunu göstərir.
Xüsusilə narahatlıq doğuran məsələ isə bakteriyaların dərmanlara qarşı müqavimətli olmasıdır.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az

Alimlər kartofun təhlükəli xüsusiyyətlərini aşkar ediblər
16 Dekabr 2024 05:32
Azərbaycana idxal olunan TOYUQ ƏTİNDƏ təhlükə var?
10 Yanvar 2025 18:24
Alimlər təhlükəli xəstəliyin mənşəyini AŞKAR ETDİLƏR
19 Dekabr 2024 21:48
Alimlər XƏRÇƏNGİN ƏSL SƏBƏBİNİ aşkar ediblər
16 Noyabr 2024 01:45
Alimlər ürəkdə Mini Beyin aşkar ediblər
12 Dekabr 2024 11:17

