Almanlar bu səbəbdən şirniyyata duz əlavə edirlərmiş
Milli.az saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Almaniyada bəzi bölgələrdə şirniyyatlara az miqdarda duz əlavə etmək adi bir vərdişə çevrilib. Xüsusilə şokoladlı və fındıqlı xəmir məmulatlarında istifadə olunan azca duzun, şirniyyatın dadını dərinləşdirdiyinə inanılır.
Milli.Az xəbər verir ki, ilk baxışda qəribə görünən bu ənənə, Alman mətbəx mədəniyyətində köklü bir "dad balansı" anlayışına əsaslanır. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, duz şəkərin şirinliyini bir qədər yumşaldaraq damaqda daha zəngin və harmonik bir dad yaradır, eyni zamanda şokoladın ətirini daha qabarıq hiss etdirir.
Bəzi aşpazlar bu üsulu "şirniyyatın gizli silahı" adlandırır. Xüsusilə Almaniyanın ən böyük əyalətlərindən olan Bavariya və Reyn bölgəsində bu tərzdə reseptlərə tez-tez rast gəlinir.
Alman mətbəxindəki bu qeyri-adi şirniyyat ənənəsi həm yerli insanların zövqünü əks etdirir, həm də ölkəni ziyarət edən şirniyyat sevərlərin marağını cəlb etməyə davam edir.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:97
Bu xəbər 03 Noyabr 2025 08:09 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















