Artıq qəhvəni bu şəkildə içirlər Yeni üsul
Icma.az bildirir, News24 saytına əsaslanaraq.
Son zamanlar diqqəti cəlb edən yeni bir tendensiya mövcüddur: səhər qəhvənizə kollagen əlavə etmək. Mütəxəssislər zerdeçal və çuğundur tozu kimi əvvəlki tendensiyalardan fərqli olaraq bu üsulun orqanizm üçün daha faydalı olduğunu bildirirlər.
News24.az xəbər verir ki, naturopatik qidalanma mütəxəssisi Jessica Shand, kollagenin dəri, əzələ, sümük, dırnaqlar, saç və bağırsaq kimi bədən toxumalarını bir arada tutan həyati bir tikinti bloku olduğunu bildirib.
Jessica Shand qeyd edir ki, kollagenin fərqli bir dadı yoxdur, lakin o, öz toxuması ilə seçilir. O, qeyd edir ki, qəhvəyə əlavə edilən kollagen tozunun yığılmaması üçün qarışığı bir-iki dəqiqə yaxşıca qarışdırmaq lazımdır. Bu sadə addım kollagenin içkiyə daha yaxşı inteqrasiyasına imkan verir.
Kollagen bir zülal olsa da, diyetoloqlar onu ət və ya balıq kimi ənənəvi protein mənbələri üçün əvəzedici kimi istifadə etməyi məsləhət görmürlər.
Ət və balıq ümumiyyətlə yağsız zülal mənbəyi kimi önə çıxsa da, kollagen birləşdirici toxumalarda olan müəyyən növ zülalın konsentrat forması kimi tanınır.
Mütəxəssislərin fikrincə, zülal qəbulunu diqqətlə izləyən şəxslər kollageni dəri, oynaqlar və əzələlər üçün faydalı bir əlavə hesab edə bilərlər. Bununla belə, kollagen əsas protein mənbəyi hesab edilməməlidir, çünki tərkibində əzələ sintezi üçün lazım olan bütün vacib amin turşuları yoxdur.
Bu səbəblə kollagen əlavələrinin balanslaşdırılmış qidalanma planına daxil edilməsi lazım olduğu vurğulanır.
Jessica Shand kollageni seçərkən nəzərə alınmalı olan bir neçə vacib məqamı vurğulayır.
Dəniz kollageni seçərkən, o qeyd edir ki, məhsulun məsuliyyətlə qaynaqlandığını göstərən “təmiz hidrolizə edilmiş kollagen” etiketinə diqqət yetirin. Hormonlardan, antibiotiklərdən və digər arzuolunmaz əlavələrdən qaçınmaq üçün ən çox yayılmış variant olan iribuynuzlu kollagenin “otla qidalanan” etiketi ilə etiketlənməsi tövsiyə olunur.
Vegan kollageni bitki əsaslı pəhrizə riayət edən şəxslər üçün yaxşı seçim hesab olunur; Bununla belə, heyvan mənşəli kollagenlər qədər qida maddələri baxımından zəngin olmadığı bildirilir.
Bildirilir ki, vegan kollagen məhsulları çox vaxt orqanizmin öz kollagen istehsalını dəstəkləyən C vitamini kimi bitki mənşəli maddələr ehtiva edir. Bu təlimat düzgün kollagenin seçilməsində mühüm bələdçi ola bilər./Medianews.az


