Aspirinlə turşu hazırlamaq TƏHLÜKƏLİDİR
Icma.az, News24 saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Əvvəllər evdə hazırlanan turşuların uzun müddət xarab olmaması üçün tərkiblərinə aspirin qatılırdı. Amma mütəxəssislər bildirir ki, bu üsul sağlamlıq üçün təhlükəlidir.
News24.az xəbər verir ki, aspirin bəzi mikrobların çoxalmasının qarşısını ala bilər, lakin onun tərkibindəki maddələr mədə, böyrək və immun sisteminə ciddi ziyan vurur. Uşaqlarda isə "Reye" sindromu kimi ağır fəsadlara səbəb ola bilər.
Mütəxəssislər aspirindən istifadə etməməyi, onun əvəzinə alma və ya üzüm sirkəsi, limon suyu, sitrik turşusu və ya xardal toxumu kimi daha təhlükəsiz vasitələrdən istifadə etməyi tövsiyə edirlər.
Xeyrənsə Piriyeva
Baxış sayı:47
Bu xəbər 04 Avqust 2025 18:50 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















