Azərbaycanda qidadan zəhərlənmələrin əsas SƏBƏBİ NƏDİR?
Oxu.az portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
"Azərbaycanda zəhərlənmələrin əsas səbəblərindən biri kustar üsulla istehsal edilən məhsullara nəzarət edilməməsidir".
Oxu.Az-ın məlumatına görə, bunu deputat Tahir Rzayev Milli Məclisin Aqrar siyasət komitəsinin iclasında deyib.
O qeyd edib ki, kustar üsulda istehsal olunan məhsullar zəhərlənmələrə səbəb olub:
 
 "Bu məhsulların əksəriyyəti restoran və kafelərə gizli şəkildə tədarük olunur. Zəhərlənmələrin əsas səbəbi odur ki, belə məhsullara nəzarət olunmur. Sahibkarlar məsuliyyətini dərk etməlidirlər ki, bu məhsullar mütləq nəzarətdən keçirilsin və daha sonra restoranlara verilsin".
Deputat bildirib ki, bu məhsulların hamısının dövlət tərəfindən alınması və onu istehlakçıya çatdırılmasını söyləmək doğru deyil:
"Hazırda bazar iqtisadiyyatıdır və o, hər şeyi tənzimləyir. Biz gedib deyə bilmərik ki, sən bal istehsal etmisən və bunu 10 manata satmalısan. Bu zaman çox ciddi problemlər yarana bilər".
Samir Əli
 Bu mövzuda digər xəbərlər:
Bu mövzuda digər xəbərlər: Baxış sayı:74
Baxış sayı:74 Bu xəbər 12 Sentyabr 2025 12:57 mənbədən arxivləşdirilmişdir
Bu xəbər 12 Sentyabr 2025 12:57 mənbədən arxivləşdirilmişdir



 Daxil ol
Daxil ol
 Xəbərlər
Xəbərlər Hava
Hava Maqnit qasırğaları
Maqnit qasırğaları Namaz təqvimi
Namaz təqvimi Qiymətli metallar
Qiymətli metallar Valyuta konvertoru
Valyuta konvertoru Kredit Kalkulyatoru
Kredit Kalkulyatoru Kriptovalyuta
Kriptovalyuta Bürclər
Bürclər Sual - Cavab
Sual - Cavab İnternet sürətini yoxla
İnternet sürətini yoxla Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan Radiosu Azərbaycan televiziyası
Azərbaycan televiziyası Haqqımızda
Haqqımızda 
 
 
 
 TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
 







 Günün ən çox oxunanları
Günün ən çox oxunanları



















