Başqa qazanda bişirə bilməzsən: Səməni halvası necə hazırlanır?
Oxu.az saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Baku TV Şamaxı rayonunun ucqar dağ kəndlərindən biri hesab olunan Dəmirçi kəndində olub.
Jurnalist kənd sakinlərinin yüzillərdir qoruyub saxladıqları, Novruz süfrəsinin olmazsa olmazı sayılan səməni halvasının hazırlanma qaydası ilə tanış olublar.
"Bir kiloqram buğdanı yuyub təmizlədikdən sonra cücərməsini gözləyirik. Daha sonra cücərmiş buğdanı ət maşınında çəkirik və sıxıb suyunu alırıq. Sonda həmin su ilə xəmiri yoğurub bişiririk", - deyə sakin söyləyib.
Sakinlər deyir ki, Novruzda səməni halvası mütləq olmalıdır və bu halvanı nazik qazanlarda yox, ancaq mis qazanda bişirmək lazımdır. Çünki nazik qazan deşilə bilər.
Daha ətraflı Baku TV-nin süjetində:
Başqa qazanda bişirə bilməzsən: Səməni halvası necə hazırlanır?
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:168
Bu xəbər 21 Mart 2025 19:25 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















