Bayat çörəyi torpağa basdırın SƏBƏBİ
Icma.az, Sfera.az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Çörək evlərdə ən çox israf edilən qidalardandır. Xüsusilə bayat çörək tez-tez atılır. Onu atmaq əvəzinə torpağa basdırmaqla gözəl təbii gübrəyə çevirə bilərsiniz.
Sfera.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, artıq çörəyi yalnız yemək üçün deyil, həm də bağınızı qidalandırmaq, çiçəklərinizi canlandırmaq üçün istifadə edə bilərsiniz.
Çünki məşhur inancın əksinə olaraq, bayat çörək sadəcə zibil deyil, bu, təbii gübrədir.
Tərkibindəki maya, karbohidratlar və üzvi birləşmələr sayəsində bayat çörək torpağın canlılığını artırır. Basdırıldığı ərazidə üzvi maddələrə parçalanaraq torpaq mikroorqanizmlərinin çoxalmasına şərait yaradır.
Çörəyi kiçik parçalara kəsin. Bağçanızda və ya saxsıda 20-30 sm dərinliyə basdırın. Üzərini örtərək nəm və hava almasına şərait yaradın.
Bu üsul xüsusilə tərəvəz bağları, bəzək bitkiləri və çiçəklər üçün faydalıdır.

