Bayramda şirniyyat necə istifadə edilməlidir?
News24 saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Bayramlar ailələrimizin və sevdiklərimizin bir araya gəldiyi, ləzzətli yeməklərin və desertlərin süfrələrdə çox yer tutduğu ən özəl vaxtlardan biridir. Ancaq bu qarşısıalınmaz dadların verdiyi həzzlə yanaşı, sağlamlığa göstərə biləcəyi mənfi təsirləri də gözardı etmək olmaz.
News24.az bildirir ki, şəkər və yüksək şirniyyat istehlakı qısa müddətdə yorğunluq və halsızlıq kimi şikayətlərə səbəb ola biləcək qan şəkərinin səviyyəsini sürətlə yüksəldə və aşağı sala bilər. Uzun müddətdə şirniyyatların həddindən artıq istehlakı diş çürüməsi, çəki artımı, diabet və ürək xəstəlikləri kimi ciddi sağlamlıq problemlərinə yol aça biləcəyi də xatırlanmalıdır.
Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) şəkər istehlakının ümumi gündəlik enerji qəbulumuzun 10 faizindən az olmasını vurğulayan təlimatlar dərc etmişdir. Daha da sağlam qidalanma üçün şəkər qəbulunu 5 faizdən aşağı azaltmaq tövsiyə olunur.
Zəhraxanım Şeydayeva

