Beynin fəaliyyətini zədələyən ən zərərli qidalar Araşdırma
Icma.az, Bizimyol saytına istinadən bildirir.
Bizimyol.info xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri, işlənmiş ət və şirin içkilərin kognitiv pozuntuların, o cümlədən demansiya və Alzheimer xəstəliyinin inkişaf riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırdığını göstərib.
Yeddi il ərzində aparılan bu araşdırma, 55 yaşdan yuxarı minlərlə amerikalı üzərində müşahidə aparmaqla həyata keçirilib. Alimlər, Miçiqan Universitetinin sağlamlıq və pensiya araşdırmasından əldə edilən məlumatlardan istifadə edərək, iştirakçıların kognitiv vəziyyətini mütəmadi olaraq qiymətləndiriblər. Məlum olub ki, ultraproqramlaşdırılmış ət və şəkərli içkilərin istehlakı beyin üçün ən zərərli təsirə malikdir.
Araşdırmanın əsas nəticələri:
Alimlər bildirirlər ki, amerikalıların gündəlik kalorilərinin yarısından çoxunu süni qatqılarla işlənmiş məhsullardan aldıqları üçün, hansı məhsulların xüsusilə zərərli olduğunu bilmək həyati əhəmiyyət kəsb edir. Araşdırmanın müəllifləri, sağlam qidalanma haqqında dərslər keçən kulinariya kurslarının, kognitiv geriləməyə qarşı mübarizədə səhiyyə sahəsində mühüm bir addım ola biləcəyini vurğulayırlar.
Qadir, Bizimyol.info
 Bu mövzuda digər xəbərlər:
Bu mövzuda digər xəbərlər: Baxış sayı:38
Baxış sayı:38 Bu xəbər 31 Oktyabr 2025 09:29 mənbədən arxivləşdirilmişdir
Bu xəbər 31 Oktyabr 2025 09:29 mənbədən arxivləşdirilmişdir



 Daxil ol
Daxil ol
 Xəbərlər
Xəbərlər Hava
Hava Maqnit qasırğaları
Maqnit qasırğaları Namaz təqvimi
Namaz təqvimi Qiymətli metallar
Qiymətli metallar Valyuta konvertoru
Valyuta konvertoru Kredit Kalkulyatoru
Kredit Kalkulyatoru Kriptovalyuta
Kriptovalyuta Bürclər
Bürclər Sual - Cavab
Sual - Cavab İnternet sürətini yoxla
İnternet sürətini yoxla Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan Radiosu Azərbaycan televiziyası
Azərbaycan televiziyası Haqqımızda
Haqqımızda 
 
 
 
 TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
 







 Günün ən çox oxunanları
Günün ən çox oxunanları



















