Boğazda ilişib qalan balıq sümüyünü necə çıxarmaq olar? 4 üsul
Icma.az, Medicina portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
Balıq yeyərkən ən çox rast gəlinən problemlərdən biri də boğazda ilişib qalan nazik, iti sümüklərdir.
Medicina.az xəbər verir ki, balıq sağlam və ləzzətli bir qida olsa da, yeyərkən bəzi risklər yarada bilər.
Bu risklərdən başlıcası boğazda ilişib qalan balıq sümükləridir. Xüsusilə hamsi, skumbriya kimi sümüklü balıqları yeyərkən diqqətli olmalısınız. Nazik, iti sümüklərin boğazda ilişib qalması ümumi problemdir.
Bu, udma çətinliyi, boğazda sancma hissi, hətta ağrı və qıcıqlanma kimi simptomlara səbəb ola bilər.
Bəzi sadə üsullarla balıq sümüklərini çıxara və ya mədəyə keçməsinə kömək edə bilərsiniz. Ancaq bəzi hallarda tibbi müdaxilə lazım ola bilər.

Beləliklə, boğazda sıxışan balıq sümüyü necə çıxarılır?
1. Asanlıqla udalan və sürüşkən qidalar yeyin
Boğazda ilişib qalmış balıq sümüyünü çıxarmaq üçün banan, qaynadılmış düyü və çörək qırıntıları kimi yumşaq qidaları çeynəmədən udmaq sümüyün mədəyə keçməsinə kömək edə bilər.
2. Bal ilə yumşaldın
Bir çay qaşığı balı yavaş-yavaş udmaq boğazı nəmləndirə və balıq sümüyünün yerindən sürüşməsinə kömək edə bilər.
3. Sirkə ilə qarqara edin
Alma sirkəsi və ya üzüm sirkəsi ilə qarqara balıq sümüyünü yumşaltmağa və qıcıqlanmanı azaltmağa kömək edə bilər. Ancaq bu üsul yalnız səthi balıq sümükləri üçün təsirlidir.
4. Zeytun yağı və ya qatığı sınayın
Boğazı yağlamaq üçün bir az zeytun yağı və ya qatıq yemək sümüklərin təbii şəkildə mədəyə enməsinə kömək edə bilər.
Aygün
Medicina.az


