Böyrəklərin dostu PAXLAnın faydası bitmir!
Icma.az, Saglamolun portalına istinadən məlumat yayır.
Paxla vitamin və zülal baxımından çox zəngindir.
Sağlamolun.az məlumat verir ki, paxlanın tərkibində A, B, C, B1, B2, B6 və K vitaminlərindən əlavə, kalium, kalsium, dəmir və maqnezium mineralları mövcuddur.
Quru və təzə olaraq yeyilə bilən bu qida həzmi asanlaşdırır, sidik yollarını təmizləyir.
Paxla böyrəklərin dostudur. Ağrıları yüngülləşdirir, böyrək qumlarının və daşlarının tökülməsinə kömək olur. Həmçinin, öskürəyə də xeyirlidir.
Paxla xolesterini aşağı salır və qan şəkərini tənzimləyir. Hemoroid və qəbizliyə yaxşı təsir edir. Baş ağrısı və dəri problemləri üçün də son dərəcə faydalıdır.
Qeyd edək ki, paxlanı bişirilən gün yemək məsləhət görülür. Çünki bir neçə gün qalan paxla yeməyi qaraciyərə zərər verə bilər. Paxla bədəndə su saxlama xüsusiyyətinə malikdir və buna görə də, tez-tez yeməmək lazımdır.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:89
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 04:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















