Bu günün iftar menyusu
Icma.az bildirir, Axsham.az portalına istinadən.
Axşam.az iftar süfrəsi üçün reseptlər təqdim edir:
"Ezogelin" şorbası
Ərzaqlar:
Qırmızı mərci – 1 st.
Düyü – 1 x/q.
Ət suyu – 2,5 st.
Soğan – 1 ədəd
Un – 2 x/q.
Yağ – 2 x/q.
Nanə - 2 ç/q.
Kəklikotu – 1 ç/q.
Duz, qırmızı və qara istiot zövqə görə
Su
Hazırlama qaydası:
Ət suyunu qaynadıb, təmizlənmiş mərci, düyü və xırda doğranmış soğanı içərisinə töküb, yumuşalana qədər bişirin. Hazır olduqdan sonra blenderdən keçirin. Digər qabda yağı əridib, unu töküb, rəngi dəyişənə qədər qovurun. İçərisinə qarışdıra-qarışdıra ilıq su tökün. Qatı hala gəldikdən sonra mərcili qarışığı içərisinə əlavə edin. Içərisinə duz töküb bir buğum qaynadın. Digər qabda yağ əridib, içərisinə qırmızı bibər, nanə və kəklikotu tökün. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə azca ondan əlavə edin.

Portağallı plov
Ərzaq:
Qara zeytun - 50 qr.
Su - yarım litr
Düyü - 250 qr.
Yağ - 50 qr.
Sarımsaq - 1 diş
Qəhvəyi rəngli şəkər tozu - 5 qr.
Portağal qabığı - 5 qr.
Fıstıq - 50 qr.
Duz zövqə görə
Hazırlanması:
Düyünü yuyub, suda bir az saxlayın. Tavaya yağı, düyünü, sarımsağı, şəkər tozunu töküb, üzərinə suyu əlavə edin. 45 dəqiqə vam odda bişirin. Suyu çəkiləndə duz, zeytun, xırdalanmış fıstıq və portağal qabığını əlavə edib, 5 dəqiqə saxladıqdan sonra süfrəyə verin.

Ev şəraitində türk paxlavası
Ərzaq:
Xəmir üçün:
Süd - 1 stəkan
Yumurta - 2 ədəd
Yağ - 150 qr.
Maya - 20 qr.
Un apardığı qədər
İçi üçün:
Qoz - 300 qr.
Yağ - 600 qr.
Şərbət üçün:
Şəkər tozu - 0,5 kq.
Su - 1 stəkan
Hazırlanması:
Süd, yumurta,yağ, maya və undan ibarət xəmiri hazırlayıb, acımağa qoyun. Xəmir hazır olduqdan sonra kündələr (qozdan bir az böyük) hazırlayın. 7 kündə götürüb, onları balaca açın, aralarına çoxlu nişasta səpib, üst-üstə qoyun. Oxlov vasitəsilə üst-üstə yığdığınız yuxaları açın. Tavanı yağlayıb, açdığınız yuxaları, bir-bir tavaya düzüb, aralarını yağlayın. Sonra üzərinə çəkilmiş qoz töküb, yenə 7 kündəni eyni qaydada açıb, üzərinə düzün. Kvadrat şəkildə doğrayıb, sobaya qoyun. Bişənə yaxın üzərinə hazırladığınız şərbəti əlavə edib, 8 dəqiqə sobada saxlayıb, götürün.


