İftar menyusu nda bu gün
Icma.az bildirir, Axsham.az portalına istinadən.
Axşam.az "İftar menyusu" təqdim edir.
Pendirli əriştə şorbası
Ərzaqlar:
Süd - 2,5 st.
Yumurta - 3 ədəd
Duru pendir - 3 st.
Kərə yağı - 1 x/q.
Ət bulyonu
Duz zövqə görə
Un apardığı qədər
Soğan - 1 ədəd
Hazırlanması:
Süd, yumurta, 2 stəkan pendir və undan ibarət xəmir yoğur. Xəmirləri əriştə formasında doğra. Kənarda soğanı xırda doğrayıb, yağda qızart. Üzərinə ət suyunu və duzu əlavə edib, qaynayana qədər vam odda saxla. Sonra qarışdıra-qarışdıra əriştələri əlavə et. Sonda qalan pendiri əlavə edib, qarışdır və bir dəfə qaynadıb süfrəyə ver.

Toyuqlu burma
Ərzaqlar:
6-7 ədəd toyuq budur
2 ədəd lavaş
1,5 stəkan toyuq suyu
Sous üçün:
1 yemək qaşığı duru yağ
1 yemək qaşığı tomat pastası
1 çay qaşığı qarabibər
1 stəkan toyuq suyu
Qatıqlı sous:
1,5 stəkan qatıq
1-2 diş sarımsaq
Hazırlanması:
Toyuq budlarını yuyub, üzərinə su və duz töküb qaynadın. Lavaşı rulet şəklində burub, doğrayın. Sobaya qoyacağınız tavaya qoyun, 180 dərəcə isidilmiş sobada qızardın. Tavaya duru yağ, tomat pastasını töküb qarışdırın. Qaynayan toyuğun suyundan tökərək azca qaynadın. Sobadan aldığınız lavaşların üzərinə toyuq suyunu tökün. 10 dəqiqə daha sobada bişirin. Sobadan götürün azca soyuyandan sonra üzərinə sarımsaqlı qatığı tökün. Sonra tomat pastalı sousu əlavə edin. Sümükdən ayrılan və didiyiniz toyuq ətini də üzərinə qoyubsüfrəyə verin.

Sufleli rulet
Ərzaq:
Xəmir üçün:
Yumurta - 4 ədəd
Şəkər tozu - 150 qr.
Un - 150 qr.
Soda - 10 qr.
Vanil
Sufle:
Jelatin - 10 qr.
Qaymaq - 250 ml.
Şəkər tozu - 100 qr.
Moruq (başqa giləmeyvədən də istifadə etmək olar) - 150 qr.
Hazırlanması:
Yumurtanı şəkər tozu ilə birlikdə mikserdə beze halına gələnə kimi çalın. Unu və sodanı əlavə edib, qaşıqla qarışdırdıqdan sonra, yağlanmış tavaya töküb, sobada bişirin. Hazır olduqdan sonra biskviti dərhal çıxarıb, dəsmalın arasına qoyub, rulet formasında büküb, soyudun.
Jelatini 100 ml. suya töküb, vam odda bişirin. Otaq temperaturunda soyudun. Qaymaqla şəkər tozunu köpük halına gələnə kimi mikserdə çalın. Üstünə jelatini töküb, qarışdırmağa davam edin. Sonra giləmeyvələri əlavə edin. Alınan sufleni soyuducuda 1 saat saxladıqdan sonra ruletin arasına yaxıb, bükün. Sufledən azca ruletin üstünə töküb, giləmeyvə düzün. Soyuducuda 3-4 saat saxladıqdan sonra süfrəyə verin.


