Bu qidalar qanda şəkəri AŞAĞI SALIR
Baku.ws portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Dietoloqlar şəkər səviyyəsini normada saxlamaq üçün yüksək keyfiyyətli zülalla zəngin qidaların qəbulunu tövsiyə edir. Bu qidalar insulinə qarşı dözümsüzlüyün qarşısını almağa, tox qalmağa və əzələ kütləsini qorumağa kömək edir.
BAKU.WS şəkəri aşağı salmağa kömək edən zülallı qidaları təqdim edir:
Yumurta – A, B6, B12 vitaminləri, natrium, kalium və xolinlə zəngindir. Karbohidrat miqdarı isə azdır.
Soyulmuş bişmiş qızılbalıq (losos) – 85 qramında 22 qramdan çox zülal var. Həmçinin omeqa-3 yağ turşuları, kalsium, natrium, xolin, A vitamini və seleniumla da zəngindir.
Sümüksüz mal əti (stek) – 113 qramlıq bir porsiyada 22 qramdan çox zülal var. Mal əti həm də asan mənimsənilən dəmir mənbəyidir.
Kəsmik – Yarım stəkan yağlı kəsmik 13 qram zülal verir. Bundan əlavə, kalsium, fosfor, A vitamini və beta-karotinlə də zəngindir.
Fıstıq yağı – 2 qaşıq fıstıq yağı 8 qram zülal və çoxlu lif, maqnezium, sink, fol turşusu və B3 vitamini verir.
Toyuq budu – Bir bişmiş bud 25 qram zülal verir. Toyuq həm də bütün vacib amin turşularını ehtiva edir.
Qarışıq qoz-fındıq – 28 qramında 5 qram zülal var.
Bu qarışıqlar həm də faydalı yağlar və minerallarla zəngindir.


