Bu qidaları soyuducuda saxlamaq OLMAZ
Icma.az, News24 saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Bəzi qidalar soyuducuda saxlandıqda tez xarab olur və dadını itirir.
News24.az bu barədə “Lenta.ru”ya istinadən xəbər verir.
Soyuducuda göyərti saxlamaq olmaz, çünki orada tez quruyur və vitaminlərinin bir hissəsini itirirlər. Bundan əlavə, siyahının müəllifləri xəbərdarlıq ediblər ki, yarpaq və gövdələr plastik torbada qalsa, onların üzərində kif yarana bilər.
Bundan əlavə, kartof aşağı temperaturlara yaxşı dözmür. Kartofu soyuducuda deyil, sərin, qaranlıq yerdə saxlamaq daha yaxşıdır.
Həmçinin, ketçup və digər sousları soyuducuda saxlamaq olmaz. Onların tərkibində çoxlu sirkə var, ona görə də otaq temperaturunda yaxşı saxlanılır. Limonlar üçün də eyni saxlama daha yaxşıdır. Sitrus meyvələrini soyuducuya qoysanız, onlar tez solur, yumşaq olur və qabığı ləkələrlə örtülür.
Həmçinin bal və şokoladı soyuqda saxlamamaq məsləhətdir. Aşağı temperaturda onlar dadlarını itirirlər və ya istehlak üçün tamamilə yararsız olurlar. Xüsusilə, bal kristallaşa bilər və şokolad şəkərin bir hissəsini həll edən və ağ örtük buraxan kondensasiya ilə örtülə bilər./Medianews.az


