Bu qidaları soyuducuda saxlamaq olmaz Xəbər saytı Son xəbərlər və Hadisələr
Icma.az bildirir, Baku.ws portalına istinadən.
Qidalanma mütəxəssisi, professor Amparo Qamero bəzi qidaları soyuducuda saxlamamağa çağırıb, çünki soyuqda onların dadı pisləşir.
BAKU.WS xəbər verir ki, bu barədə "Gloucestershire Live" məlumat yayıb.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, sarımsaq soyuqda tez cücərdiyi üçün onu soyuducuda saxlamaq məsləhət görülmür.
"Raf ömrünü uzatmaq üçün soyulmuş sarımsaq dişlərini zeytun yağına batırıb möhkəm bağlanmış şüşə qabda saxlamaq olar. Onlar həmçinin dondurulmuş, bütöv və ya dilimlənmiş ola bilər", - deyə o qeyd edib.
Bundan əlavə, o, çörəyi soyuducuda saxlamamağı tövsiyə edir, çünki soyuqda dadı və quruluşu itir. Şokoladın isə kəskin temperatur dəyişikliyi səbəbindən toxuması dəyişir.
Bundan əlavə, Qamero qeyd edib ki, yetişməmiş bananı soyuducuya qoysanız, o, bərk və dadsız ola bilər. Qəhvəni də soyuducuda saxlamaq olmaz, çünki o, nəmliyi udur, ətrini və dadını itirir.
Soyuducuda qoxuların yaranmasının əsas səbəblərindən biri qidaların düzgün saxlanmamasıdır.
Baxış sayı:81
Bu xəbər 22 Noyabr 2024 10:58 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















