Bu qidaları yenidən qızdırmayın TƏHLÜKƏ
Cebheinfo saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Bəzi qidalar yenidən qızdırıldıqda zərərli hala gəlir.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, dietoloqlar bəzi qidaların yalnız bir dəfə qızdırılmasını və ya heç qızdırılmamasını məsləhət görür. Çünki onların tərkibində olan kimyəvi birləşmələr yenidən qızdırıldıqda dəyişə və böyrəklərə zərər verə biləcək zəhərli maddələrin ifrazını tətikləyə bilər.
Qeyd olunub ki, bəzi qidaların qızdırılmadan əvvəl soyumasına icazə vermək, E. coli və Listeria kimi öldürülməsi çətin olan bakteriyaların böyüməsinə səbəb ola bilər. Bu səbəbdən ispanaq, düyü və çay yenidən qızdırılmamalıdır.
Əfsanə Rəcəb
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin

Bu qidaları təkrar qızdırmayın! Təhlükəlidir
15 Noyabr 2024 18:35
Bu qidaları təkrar qızdırmayın: Zəhərlənmə riski
06 Sentyabr 2025 15:35
TƏBİİ TƏHLÜKƏ: gecələr bu qidaları qətiyyən yeməyin
01 Dekabr 2024 08:48
Balı isti suya salmayın və qızdırmayın! TƏHLÜKƏ
15 Noyabr 2024 22:50

