Bu üç qida soyuducuya qoyulduqda zəhərə çevrilir
Demokrat.az portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
5 dərəcə ilə 65 dərəcə arasında olan temperatur zərərli mikroorqanizmlərin sürətlə çoxalmasına imkan yaradır.
Demokrat.az xəbər verir ki, soyuq mikroorqanizmləri tamamilə məhv etmir. Onların inkişafını ləngidir. Buna görə də, soyuducu qida təhlükəsizliyində qidaları təzə saxlamaq mühüm rol oynayır. Ancaq bəzi qidaların bu şəkildə saxlanması tövsiyə edilmir.
Kartof və soğanı soyuducuda saxlamaq olmaz. Soyuq kartofun kimyəvi tərkibində dəyişikliklərə, nişastanın şəkərə çevrilməsinə səbəb olur.
Həddindən artıq nəmlik soğanda göbələyin inkişafına zəmin yaradır. Bu mikotoksinlər mədə-bağırsaq problemləri yarada bilir. Həm kartof, həm də soğan sərin, quru yerdə, işıqdan uzaqda saxlanmalıdır.
Sarımsaq soyuducunun soyuq mühitindən uzaq tutulması lazım olan qidalardandır. Aşağı temperatur və rütubətlə təmas sarımsağın üzərində kif əmələ gəlməsinə və onun dadının dəyişməsinə səbəb ola bilər.
Sərin və quru mühit sarmsağın daha uzun müddət təzə qalmasına səbəb olur.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Ən son yeniliklər və məlumatlar üçün Icma.az saytını izləyin, biz hadisənin gedişatını izləyirik və ən aktual məlumatları təqdim edirik.
Demokrat.az xəbər verir ki, soyuq mikroorqanizmləri tamamilə məhv etmir. Onların inkişafını ləngidir. Buna görə də, soyuducu qida təhlükəsizliyində qidaları təzə saxlamaq mühüm rol oynayır. Ancaq bəzi qidaların bu şəkildə saxlanması tövsiyə edilmir.
Kartof və soğanı soyuducuda saxlamaq olmaz. Soyuq kartofun kimyəvi tərkibində dəyişikliklərə, nişastanın şəkərə çevrilməsinə səbəb olur.
Həddindən artıq nəmlik soğanda göbələyin inkişafına zəmin yaradır. Bu mikotoksinlər mədə-bağırsaq problemləri yarada bilir. Həm kartof, həm də soğan sərin, quru yerdə, işıqdan uzaqda saxlanmalıdır.
Sarımsaq soyuducunun soyuq mühitindən uzaq tutulması lazım olan qidalardandır. Aşağı temperatur və rütubətlə təmas sarımsağın üzərində kif əmələ gəlməsinə və onun dadının dəyişməsinə səbəb ola bilər.
Sərin və quru mühit sarmsağın daha uzun müddət təzə qalmasına səbəb olur.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Baxış sayı:80
Bu xəbər 23 Dekabr 2024 19:28 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















