Çay sevənlər üçün sevindirici xəbər
Redaktor.az portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Çin və ABŞ alimlərinin birgə apardığı beynəlxalq tədqiqatın nəticələrinə görə, müntəzəm çay içmək qaraciyər xərçəngi riskini əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər.
Redaktor.az verir ki, araşdırmada 2 mindən çox qaraciyər xərçəngi xəstəsi və təxminən 8 min sağlam iştirakçı yer alıb. Tədqiqat zamanı onların gündəlik çay istehlakı, hepatit B və C daşıyıcılığı, spirtli içki istifadəsi və içməli suyun keyfiyyəti kimi faktorlar müqayisə edilib.
Nəticələr göstərib ki, daim çay içən şəxslərdə xərçəng riski digərlərinə nisbətən 49% aşağı olub. Xüsusilə, spirtli içki qəbul edənlər arasında belə çayın qoruyucu təsiri müşahidə edilib.
Mütəxəssislər bu təsiri çayın tərkibində olan antioksidant və polifenollarla əlaqələndirirlər.

