Çox bərk qaynadılmış yumurtanın TƏHLÜKƏLƏRİ
Icma.az, Lent az saytına istinadən bildirir.
Yumurtanı niyə çox bişirilməməsi lazım olduğunu xatırlamaq vacibdir.
Toyuq yumurtası tez-tez səhər yeməyində yeyilən məşhur və çox yönlü bir məhsuldur. Bununla belə, qeyd etmək lazımdır ki, çox bişmiş yumurta sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər.
Lent.az-ın xarici KİV-ə istinadla xəbərinə görə, fakt budur ki, yumurtalar uzun müddət qızdırıldıqda, hidrogen sulfid buraxılır - zülallara nüfuz edə bilən zəhərli qaz. Bu qaz, öz növbəsində, çoxlarının gördüyü sarısı üzərində yaşılımtıl bir örtük əmələ gətirir. Yumurtalar nə qədər uzun müddət bişirilirsə, məhsulun içinə bir o qədər çox hidrogen sulfid daxil olur ki, bu da onu sağlamlıq üçün təhlükəli edir. Həddindən artıq qızdırılan yumurtalarda əmələ gələn kükürd birləşmələri zəhərli ola bilər və allergik reaksiyaya səbəb ola bilər.
Yumurtaları təhlükəsiz, dadlı və sağlam etmək üçün onları düzgün bişirmək lazımdır:
yumşaq yumurta - 4 dəqiqə;
möhkəm ağ və yumşaq sarısı olan yumurta - 6 dəqiqə;
möhkəm ağ, lakin bir az yumşaq sarısı olan bir yumurta - 8 dəqiqə;
bərk qaynadılmış yumurta - 9-10 dəqiq
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:146
Bu xəbər 09 Yanvar 2025 10:15 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















