Icma.az
close
up
RU
Menu

Azərbaycanda oynayan qapıçıya İtaliya ilə görüşdə şans verilmədi

İqtisadiyyat Nazirliyində “Konstitusiya və Suverenlik İli” mövzusunda tədbir keçirilib

Bakı və regionlarda neçə bina istiliklə təmin olunacaq? RƏSMİ AÇIQLAMA

AFFA dan Turan Tovuz un futbolçusuna cəza, klublara cərimə

Yol qəzasında ölən jurnalist keçmiş məmurun övladıdır

Rusiya Qazaxıstana dörd Amur pələngi bağışlayacaq

Fransa və Braziliya milli komandaları Bostonda yoldaşlıq oyunu keçirəcəklər

Yandırılmış sabitlik: İran öz ekoloji fəlakətinin əsirinə çevrilib

İlon Maskdan gələcəklə bağlı daha bir proqnoz

“Leş Tofiq”lər hərəkətə keçdi: Bizə eşşək əti yedizdirənlər niyə azadlıqda?

Türkiyədə həlak olan jurnalist sabiq məmurun oğlu imiş FOTO

Bu deputat danışmır, ancaq şəkil çəkdirir FOTOLAR

Rubl ucuzlaşdı, avro isə bahalaşdı RƏSMİ

“9990 nömrəsindən gələn zənglə bağlı yayılan iddialara DİN dən REAKSİYA FOTO

Nicat Kazımov: Dil milləti formalaşdıran və onun özünəməxsusluğunu qoruyan ən güclü təməldir

Avropada “snayper turizmi”: varlılar pul ödəyib insan ovuna çıxıblarmış...

Ayxan Abbasov: “Rəqibin gücü bəlli idi”

“BakıKart”ın ləğvi iddiasına rəsmi cavab: “Metro və avtobuslarda...”

Ukraynadakı müharibə 2026 cı ilin iyununda başa çata bilər Buşun köməkçisi

Yeni Azərbaycan Partiyasının 33 ili: siyasi sabitlik və ölkənin inkişafındakı rolu POLİTOLOQ ŞƏRH ETDİ

Çoxları çörəyi orada saxlayır yanlış edirik

Çoxları çörəyi orada saxlayır yanlış edirik

Milli.az saytına istinadən Icma.az xəbər verir.

+1 ilə +5 °C temperaturda çörəkdə nişastanın kristallaşması başlayır. Məhz buna görə, çörək hələ xaricən qurumamış kimi görünsə də, tez bir zamanda yumşaqlığını itirir və bayatlayır.

Milli.Az xəbər verir ki, su çörəyin içində yenidən paylanır, nəticədə içi bərk və ovulan hala gəlir, dadı isə itib gedir. Beləcə, ətirli təzə çörək əvəzinə siz quru və sərt məhsul əldə edirsiniz.

Soyuducu çörəyin dostu deyil, onun əsas düşmənidir. Elmi araşdırmalar göstərir ki, soyuqda çörək otaq temperaturundan daha tez bayatlayır. Səbəb isə nəmin itməsi yox, nişastanın quruluşunda baş verən dəyişikliklərdir.

Hətta qalın qablaşdırma da kömək etməyəcək: paket içində də eyni proseslər baş verir. Daha da pisi, əgər çörək artıq xarab olmağa başlayıbsa, soyuducu sadəcə bu prosesi "dayandırır". Onu çıxardığınız kimi küf yenidən üzə çıxır.

Çörək üçün optimal mühit təxminən +20 °C, kağız paket və ya parça torbadır. Belə şəraitdə çörək həm ətrini saxlayır, həm də nə kiflənir, nə də teksturasını itirir.

Çörəyi daha uzun müddət saxlamaq lazımdır? Dondurmaq yeganə etibarlı üsuldur. -18 °C-dən aşağı temperaturda kristallaşma prosesi dayanır və məhsul təzə qalır. Yeganə şərt onu təbii yolla, otaq temperaturunda açmaqdır. Mikrodalğalı sobadan istifadə etmək olmaz.

Soyuducu tərəvəz və ya yüksək nəmli məhsullar üçün ideal ola bilər, amma çörək üçün zərərli mühitdir. Hətta doğranmış baton da orada tez dadını itirir: kənarları quruyur, ortası isə yapışqan hala gəlir.

Düzgün qablaşdırma və isti mühit təzəliyin sirridir. Unutmayın: çörəyin havaya ehtiyacı var, amma soyuğa yox. /Lent.az

Milli.Az

Ən son yeniliklər və məlumatlar üçün Icma.az saytını izləyin, biz hadisənin gedişatını izləyirik və ən aktual məlumatları təqdim edirik.
seeBaxış sayı:85
embedMənbə:https://news.milli.az
archiveBu xəbər 28 Sentyabr 2025 05:05 mənbədən arxivləşdirilmişdir
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
topGünün ən çox oxunanları
Hal-hazırda ən çox müzakirə olunan hadisələr

Azərbaycanda oynayan qapıçıya İtaliya ilə görüşdə şans verilmədi

14 Noyabr 2025 11:17see198

İqtisadiyyat Nazirliyində “Konstitusiya və Suverenlik İli” mövzusunda tədbir keçirilib

13 Noyabr 2025 10:47see185

Bakı və regionlarda neçə bina istiliklə təmin olunacaq? RƏSMİ AÇIQLAMA

13 Noyabr 2025 13:18see178

AFFA dan Turan Tovuz un futbolçusuna cəza, klublara cərimə

13 Noyabr 2025 14:04see145

Yol qəzasında ölən jurnalist keçmiş məmurun övladıdır

13 Noyabr 2025 18:14see142

Rusiya Qazaxıstana dörd Amur pələngi bağışlayacaq

13 Noyabr 2025 03:49see139

Fransa və Braziliya milli komandaları Bostonda yoldaşlıq oyunu keçirəcəklər

13 Noyabr 2025 01:50see138

Yandırılmış sabitlik: İran öz ekoloji fəlakətinin əsirinə çevrilib

13 Noyabr 2025 11:52see130

İlon Maskdan gələcəklə bağlı daha bir proqnoz

13 Noyabr 2025 09:20see130

“Leş Tofiq”lər hərəkətə keçdi: Bizə eşşək əti yedizdirənlər niyə azadlıqda?

14 Noyabr 2025 18:18see130

Türkiyədə həlak olan jurnalist sabiq məmurun oğlu imiş FOTO

14 Noyabr 2025 09:35see129

Bu deputat danışmır, ancaq şəkil çəkdirir FOTOLAR

14 Noyabr 2025 10:58see129

Rubl ucuzlaşdı, avro isə bahalaşdı RƏSMİ

13 Noyabr 2025 09:17see129

“9990 nömrəsindən gələn zənglə bağlı yayılan iddialara DİN dən REAKSİYA FOTO

14 Noyabr 2025 17:40see127

Nicat Kazımov: Dil milləti formalaşdıran və onun özünəməxsusluğunu qoruyan ən güclü təməldir

14 Noyabr 2025 00:49see127

Avropada “snayper turizmi”: varlılar pul ödəyib insan ovuna çıxıblarmış...

13 Noyabr 2025 08:31see125

Ayxan Abbasov: “Rəqibin gücü bəlli idi”

13 Noyabr 2025 23:49see124

“BakıKart”ın ləğvi iddiasına rəsmi cavab: “Metro və avtobuslarda...”

14 Noyabr 2025 09:09see123

Ukraynadakı müharibə 2026 cı ilin iyununda başa çata bilər Buşun köməkçisi

14 Noyabr 2025 09:44see123

Yeni Azərbaycan Partiyasının 33 ili: siyasi sabitlik və ölkənin inkişafındakı rolu POLİTOLOQ ŞƏRH ETDİ

14 Noyabr 2025 15:50see122
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri