Dadlı qarpızı belə seçə BİLƏRSİNİZ
Icma.az, Redaktor.az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Dietoloq Culiya Farre bildirib ki, beş əsas qaydaya əməl etməklə dadlı və yetişmiş qarpız seçmək mümkündür.
Redaktor.az xəbər verir ki, o bu barədə "Vanitatis" nəşrinə danışıb.
Farre qeyd edib ki, qabığında iri sarı ləkə olan qarpızlara üstünlük verilməlidir. Bu, meyvənin günəş altında tam yetişdiyini göstərir. Ağ ləkəli qarpızlardan isə uzaq durmaq məsləhətdir.
Qarpız seçərkən onu yüngülcə döymək də önəmlidir. Mütəxəssis izah edir ki, küt və dərin səs qarpızın yetişdiyini göstərir.
Bundan başqa, sapına da diqqət yetirmək lazımdır. Quru və bir qədər bükülmüş sap meyvənin yetişmiş olduğuna işarədir.
Farre əlavə edib ki, dadlı qarpız ilk baxışdan ağır olmalı, formasına görə isə mümkün qədər sferik və simmetrik görünməlidir. Meyvənin üzərində çat və ya zədələnmə olmamalıdır.
Aytəkin TOFİQQIZI

