Damarlar üçün ən faydalı məhsul. İnfarktın riskini 50% azaldır!
Saglamolun portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Harvard Universiteti (ABŞ) alimləri balığın ürək-damar sisteminə olan təsirini araşdırıb.
Alimlər sübut edir ki, həftədə 2 dəfə balıq yeməklə ürəyin işemik xəstəliyinin, insult və infarktın riskini 50% azaltmaq mümkündür.
Saglamolun.az xəbər verir ki, bunun səbəbi balıqda olan nadir Omeqa-3 yağlı turşulardır. Yağlı turşular damarları daha elastik edir, təzyiqi və xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.
if (!$ISMOBILE) : ?>
include(__DIR__.'/320x100.php');?>
Alimlərin fikrinə görə, yağlı əti balıqla əvəz etməklə insan tez bir zamana müsbət effekt hiss edəcək.
Mütəxəssislər dəniz balığına üstünlük verməyi tövsiyə edir.
Saglamolun.Az

Damarlar üçün ən faydalı 5 məhsul təyin olunub
17 Noyabr 2024 02:49
Ürək və damarlar üçün ən təhlükəli məhsul
16 Noyabr 2024 16:56
Ürək və damarlar üçün ən faydalı ŞİRƏ. Hər gün 1 stəkan!
16 Noyabr 2024 01:48
Ürək və damarlar üçün SUPERMƏHSUL VİDEO
15 Noyabr 2024 13:32
Qripp infarktın riskini 6 DƏFƏ ARTIRIR
16 Noyabr 2024 12:51

