Dönəri vaxtında yeməsəniz, zəhərlənmə ehtimalı qaçılmazdır AÇIQLAMA
Icma.az xəbər verir, Demokrat.az saytına əsaslanaraq.
“Gəncədə 8 şagirdin “Nur Dönər” kafesindən aldığı dönərdən zəhərlənməsi qida təhlükəsizliyi baxımından ciddi xəbərdarlıqdır”.
Bunu Demokrat.az-a açıqlamasında Qida təhlükəsizliyi Hərəkatının rəhbəri, sağlam qidalanma mütəxəssisi Məhsəti Hüseynova bildirib.
O deyib ki, dönər və digər ət məhsulları hazırlanandan dərhal sonra istehlak olunmalıdır:
“Hazırlanmış dönəri iki saat saxlamaq, onu bakteriyaların sürətlə çoxalması üçün ideal mühitə çevirmək deməkdir. Bu vəziyyətdə zəhərlənmə qaçılmazdır. Məlumata görə, şagirdlərin çoxu dönərləri dərhal yeməyib. Hətta, bir nəfər şagird dönərini evə aparıb. Bu gecikmə zəhərlənmənin əsas səbəbidir. Restoran sahibləri belə halların qarşısını almaq üçün ciddi tədbirlər görməlidir. Dönərlər hazırlanandan dərhal müştəriyə verilməli, artıq qalmış məhsullar saxlanılmamalıdır.
Müştərilər yeməyi gecikdirməməyə təşviq edilməli, saxlanma və istilik rejimi ciddi nəzarətdə saxlanmalıdır. Hazır ət məhsullarının vaxtında istehlakı həyati əhəmiyyət daşıyır. Əks halda, zəhərlənmə riski yüksəkdir. Dönəri vaxtında yeməsəniz, zəhərlənmə ehtimalı qaçılmazdır. Bu hadisə həm restoran sahibləri, həm də valideynlər üçün ciddi xəbərdarlıqdır”.
Leyla Turan
Demokrat.az
Sonrakı hadisələr barədə daha çox məlumat almaq üçün Icma.az saytını izləyin.
Bunu Demokrat.az-a açıqlamasında Qida təhlükəsizliyi Hərəkatının rəhbəri, sağlam qidalanma mütəxəssisi Məhsəti Hüseynova bildirib.
O deyib ki, dönər və digər ət məhsulları hazırlanandan dərhal sonra istehlak olunmalıdır:
“Hazırlanmış dönəri iki saat saxlamaq, onu bakteriyaların sürətlə çoxalması üçün ideal mühitə çevirmək deməkdir. Bu vəziyyətdə zəhərlənmə qaçılmazdır. Məlumata görə, şagirdlərin çoxu dönərləri dərhal yeməyib. Hətta, bir nəfər şagird dönərini evə aparıb. Bu gecikmə zəhərlənmənin əsas səbəbidir. Restoran sahibləri belə halların qarşısını almaq üçün ciddi tədbirlər görməlidir. Dönərlər hazırlanandan dərhal müştəriyə verilməli, artıq qalmış məhsullar saxlanılmamalıdır.
Müştərilər yeməyi gecikdirməməyə təşviq edilməli, saxlanma və istilik rejimi ciddi nəzarətdə saxlanmalıdır. Hazır ət məhsullarının vaxtında istehlakı həyati əhəmiyyət daşıyır. Əks halda, zəhərlənmə riski yüksəkdir. Dönəri vaxtında yeməsəniz, zəhərlənmə ehtimalı qaçılmazdır. Bu hadisə həm restoran sahibləri, həm də valideynlər üçün ciddi xəbərdarlıqdır”.
Leyla Turan
Demokrat.az
Baxış sayı:36
Bu xəbər 10 Dekabr 2025 19:55 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















