Ən çox atılan qida məhsulları açıqlandı
Icma.az, Oxu.az portalına istinadən məlumat verir.
Beynəlxalq alimlər qrupu tərəfindən aparılan araşdırmaya görə, təbii qida məhsulları daha tez-tez zibilliyə atılır. Lakin bu, həmişə onların xarab olması ilə bağlı deyil, istehlakçıların yanlış qavrayışları ilə əlaqədardır.
Oxu.Az xəbər verir ki, araşdırma "Journal of Marketing" jurnalında dərc edilib.
Bildirilib ki, insanlar təbii və faydalı qidaların daha tez xarab olduğuna inanır və bu, alışdan utilizasiyaya qədər qərarvermə prosesinə təsir göstərir.
Tədqiqatçılar bir sıra eksperimentlər apararaq müəyyən ediblər ki, təbii hesab edilən məhsulların son istifadə tarixinə yaxınlaşması alıcılarda daha çox şübhə doğurur. Nəticədə, belə məhsullar daha böyük endirim tələb edir, daha az alınır və hətta faktiki son istifadə tarixindən əvvəl daha tez atılır. İstehlakçılar sağlam məhsullardan daha tez imtina edirlər.
Alimlər qeyd edirlər ki, bu cür qavrayış təkcə qida tullantılarının artmasına səbəb olmur, həm də sağlam qidalanmanın təşviqinə maneə yaradır.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:73
Bu xəbər 09 May 2025 07:20 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















