Ən təhlükəli turşu BUDUR
Redaktor.az saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Dietoloq Yelena Solomatina bildirib ki, evdə hazırlanmış turşular sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər.
Redaktor.az xəbər verir ki, life.ru ilə söhbətində mütəxəssis mövsümi hazırlıqlar arasında ən təhlükəli növü açıqlayıb.
Solomatinanın sözlərinə görə, bütün turşu növləri arasında göbələklər ən təhlükəlisi sayılır.
"Bu onların məsaməli quruluşu və torpağa yaxın böyüməsi ilə əlaqədardır. Burada klostridiya sporları qala bilər və onlar botulizm yaradan toksinlər ifraz edirlər bu, təhlükəli xəstəlikdir" - deyə həkim xəbərdarlıq edib.
O əlavə edib ki, botulotoksin xüsusilə uşaqlar, yaşlılar və müxtəlif xəstəlikləri olan insanlar üçün təhlükəlidir.
Ekspert bildirib ki, klostridiya sporları beş dəqiqədən az qaynama ilə ölmür, bəzi sporlar isə “yatmış” vəziyyətdə qalır və altı ay sonra aktivləşə bilər.
Aytəkin TOFİQQIZI

