Ət və süd məhsulları marketlərdə düzgün qaydada saxlanılırmı?
"Topdan və pərakəndə satış müəssisələrində bir çox ərzaq məhsulları saxlanılır. Qida məhsulları riskli, aşağı riskli ərzaq məhsulları və xüsusi riskli ərzaq məhsullarına ayrılır. Riskli qida məhsullarına ət və süd məhsullarını misal göstərmək olar. Riskli qida məhsulları gün boyunca soyuducuda saxlanmalıdır".
Bu sözləri Demokrat.az-a açıqlamasında "Refresh Group" icraçı drektoru, qida mütəxəssisi Seymur Qafarov deyib.
"Onların keyfiyyətini itirməməsi üçün gün boyu soyuducuda olması vacibdir. İstehlakçı evində belə həmin məhsulları bişirinə qədər soyuducuda saxlamalıdır. Marketlərdə soyuducuların söndürülməsi və məhsulların isti mühitə keçməsini müşahidə etməmişəm. Qida təhlükəsizliyi haqqında 523 saylı qanunvericiliyin tələbi ilə ölkəmizdə HACCP nöqtələri mövcuddur. Onlar analiz və kritik nəzarət nöqtələridir. Bunun tələbincə avadanlıqların günlük temperaturuna nəzarət olunur. Bu cədvəl qidayla bağlı riskli halların olmasına imkan yaratmayacaq. Riskli məhsullar mütləq soyuducuda saxlanmalıdır ki, hansısa mikrobioloji çirklənmə baş verməsin".
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Bu sözləri Demokrat.az-a açıqlamasında "Refresh Group" icraçı drektoru, qida mütəxəssisi Seymur Qafarov deyib.
"Onların keyfiyyətini itirməməsi üçün gün boyu soyuducuda olması vacibdir. İstehlakçı evində belə həmin məhsulları bişirinə qədər soyuducuda saxlamalıdır. Marketlərdə soyuducuların söndürülməsi və məhsulların isti mühitə keçməsini müşahidə etməmişəm. Qida təhlükəsizliyi haqqında 523 saylı qanunvericiliyin tələbi ilə ölkəmizdə HACCP nöqtələri mövcuddur. Onlar analiz və kritik nəzarət nöqtələridir. Bunun tələbincə avadanlıqların günlük temperaturuna nəzarət olunur. Bu cədvəl qidayla bağlı riskli halların olmasına imkan yaratmayacaq. Riskli məhsullar mütləq soyuducuda saxlanmalıdır ki, hansısa mikrobioloji çirklənmə baş verməsin".
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Baxış sayı:105
Mənbə:https://demokrat.az