Fransız mətbəxinin ən yaxşı yeməyi üzrə Dünya Kubokunda azərbaycanlı aşpaz 2 ci yerə layiq görülüb
Icma.az, Azertag portalına istinadən məlumat verir.
Paris, 20 oktyabr, AZƏRTAC
Fransanın Nant şəhərində “Parc des Expositions” sərgi mərkəzində “Serbotel” sərgisi çərçivəsində fransız mətbəxinin ən yaxşı yeməyi üzrə Dünya Kuboku keçirilib. Azərbaycanlı aşpaz kubokda 2-ci yerə layiq görülüb. Kubok iştirakçıları XVII əsrə aid klassik fransız mətbəxinə məxsus “bœuf bourguignon” yeməyini iki versiyada - ənənəvi və müasir üslubda hazırlayıblar.
AZƏRTAC xəbər verir ki, Fransada Paul Bocuse İnstitutunu bitirmiş Bahar Ağamalova ölkəmizi kubokda təmsil edib. O, Azərbaycanın zəngin kulinariya ənənələrini “bœuf bourguignon” yeməyi ilə sintez edib.
“Serbotel” sərgisi çərçivəsində fransız mətbəxinin ən yaxşı yeməyi üzrə Dünya Kubokunda Azərbaycan, Fransa, Braziliya, Ukrayna, Vyetnam, Fil Dişi Sahili kimi ölkələr iştirak ediblər. Fransanın müxtəlif bölgələrindən gəlmiş və “Michelin” ulduzlu münsiflər heyəti 9 nəfərdən ibarət olub.
Fransız mətbəxinin ən yaxşı yeməyi üzrə Dünya Kubokuna namizədlərin hər biri bu əfsanəvi yeməyin iki versiyasını – klassik və ənənəvi variantı, eləcə də ilhamlarına və mənşə ölkəsinə görə yenidən baxılmış qastronomik və yaradıcı versiyanı təqdim etməli olublar.
Ölkəmizi kubokda təmsil edən Bahar Ağamalova yarışmada 2-ci yeri, Braziliya 1-ci, Fransa isə 3-cü yeri tutub.
“Michelin” ulduzlu və “Fransanın ən yaxşı ustası” adına layiq görülmüş tanınmış aşpazlardan ibarət nüfuzlu münsiflər heyəti Azərbaycan mətbəxi ilə sintez edilmiş versiyanı daha çox bəyəniblər.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:88
Bu xəbər 20 Oktyabr 2025 19:44 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















