Fransız mətbəxinin ən yaxşı yeməyi üzrə Dünya Kubokunda azərbaycanlı aşpaz 2 ci yerə layiq görülüb
Icma.az, Azertag portalına istinadən məlumat verir.
Paris, 20 oktyabr, AZƏRTAC
Fransanın Nant şəhərində “Parc des Expositions” sərgi mərkəzində “Serbotel” sərgisi çərçivəsində fransız mətbəxinin ən yaxşı yeməyi üzrə Dünya Kuboku keçirilib. Azərbaycanlı aşpaz kubokda 2-ci yerə layiq görülüb. Kubok iştirakçıları XVII əsrə aid klassik fransız mətbəxinə məxsus “bœuf bourguignon” yeməyini iki versiyada - ənənəvi və müasir üslubda hazırlayıblar.
AZƏRTAC xəbər verir ki, Fransada Paul Bocuse İnstitutunu bitirmiş Bahar Ağamalova ölkəmizi kubokda təmsil edib. O, Azərbaycanın zəngin kulinariya ənənələrini “bœuf bourguignon” yeməyi ilə sintez edib.
“Serbotel” sərgisi çərçivəsində fransız mətbəxinin ən yaxşı yeməyi üzrə Dünya Kubokunda Azərbaycan, Fransa, Braziliya, Ukrayna, Vyetnam, Fil Dişi Sahili kimi ölkələr iştirak ediblər. Fransanın müxtəlif bölgələrindən gəlmiş və “Michelin” ulduzlu münsiflər heyəti 9 nəfərdən ibarət olub.
Fransız mətbəxinin ən yaxşı yeməyi üzrə Dünya Kubokuna namizədlərin hər biri bu əfsanəvi yeməyin iki versiyasını – klassik və ənənəvi variantı, eləcə də ilhamlarına və mənşə ölkəsinə görə yenidən baxılmış qastronomik və yaradıcı versiyanı təqdim etməli olublar.
Ölkəmizi kubokda təmsil edən Bahar Ağamalova yarışmada 2-ci yeri, Braziliya 1-ci, Fransa isə 3-cü yeri tutub.
“Michelin” ulduzlu və “Fransanın ən yaxşı ustası” adına layiq görülmüş tanınmış aşpazlardan ibarət nüfuzlu münsiflər heyəti Azərbaycan mətbəxi ilə sintez edilmiş versiyanı daha çox bəyəniblər.


