Gül kələmi, pendir və pomidorla sobada bişmiş balıq RESEPTİ
Lent az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Bu iştahaaçan yemək həm gündəlik nahar, həm də bayram süfrəsi üçün əla seçimdir.
Lent.az bu resepti təqdim edir:
Lazım olan ərzaqlar:
Min tay (və ya başqa ağ ətli balıq) filesi - 700 q
Gül kələmi - 500 q
Bərk pendir - 200 q
Soğan - 1 ədəd
Pomidor - 1-2 ədəd
20% yağlı xama - 80 q
Duz, üyüdülmüş qara istiot - zövqə görə
Bitki yağı - formanı yağlamaq üçün
Hazırlanması:
Balığı yuyun, kağız dəsmal ilə qurulayın və porsiya ölçülü dilimlərə kəsin. Gül kələmini 1-1,5 sm qalınlığında dilimləyin, sonra hər dilimi yarıya bölün. Pomidorları halqalar şəklində doğrayın. Soğanı təmizləyib nazik halqalar şəklində kəsin. Pendirini rəndələyin və iki hissəyə bölün. Sobaya davamlı formanı bitki yağı ilə yağlayın. Əvvəlcə formanı gül kələmi ilə doldurun, duzlayın, istiot səpin və pendirin yarısını səpin. Üzərinə balıq dilimlərini düzün, yenidən duzlayın, istiot səpin. Balığın üzərinə soğan halqalarını, sonra pomidor dilimlərini qoyun. Xamanı üzərinə çəkin və qalan pendiri səpin. Əvvəlcədən 180°C-yə qədər qızdırılmış sobada 35–40 dəqiqə, üstü qızılı rəng alana qədər bişirin. Yumşaq balıq, tərəvəzlər və pendirin qoxusu ilə dolu, həm doyumlu, həm də sağlam bir yemək əldə edəcəksiniz.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:104
Bu xəbər 15 Avqust 2025 19:28 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















