İftar və sahurda qaçınılması lazım olan qidalar
News24 saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Mütəxəssislər iftar və sahurda nələrə diqqət edilməli olduğunu açıqlayıb.
News24.az xəbər verir ki, Diyarbakır Memorial Xəstəxanası Qastroenterologiya Mütəxəssisi Dr. Nurettin Tunç Ramazan ayında iftar vaxtı mədəyə birdən-birə çoxlu yemək yükləməmək lazım olduğunu, ümumiyyətlə şorba kimi yüngül, sulu qidalarla iftarın lazım olduğunu bildirib.
Tunç, "Birdən çox yemək yeməməlisən. Yüngül şorba içdikdən sonra 10-15 dəqiqəlik fasilə verib normal yeməyə keçməzdən əvvəl bir müddət dincəlməlisən. Xüsusilə həddindən artıq ədviyyatlı və ya həddindən artıq yağlı yeməkləri tövsiyə etmirik. Yüngül ət yeməkləri, güveç və ya tərəvəz yeməkləri qəbul edə bilərsiniz. Bu növ yeməkləri 110-15 dəqiqədən sonra içə bilərsiniz" deyib.
Sahurdan sonra yatmağa gedəndən sonra mədəni qıcıqlandıran qidalardan uzaq durmaq lazım olduğunu ifadə edən Tunç, "Həddindən artıq ədviyyatlı, yağlı və tomat pastası ilə qidalanmamaq lazımdır. Tövsiyə etdiyimiz qidalar daha çox yumşaq qidalar, qatıq, qaynadılmış yumurta kimi məhsullar olmalıdır. Əgər süd və süd məhsullarına allergiya yoxdursa, həddindən artıq duzlu qidalardan uzaq durmaq lazımdır Xüsusilə həddindən artıq susuzluğa səbəb olacağı üçün az duzlu, zülal əsaslı qidalardan istifadə etməyi tövsiyə edin."-deyə qeyd edib.
Zəhraxanım Şeydayeva

