İsti havada içilən ən təhlükəli içkilər Həkim açıqladı
Icma.az, Baku.ws portalına istinadən məlumat yayır.
"İstidə şirin içkilər sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər, çünki qanda qlükoza səviyyəsini kəskin şəkildə artırır".
BAKU.WS xəbər verir ki, bu barədə Rosbiotexnologiya Universitetinin professoru Marina Moiseyak "Lenta.ru"ya bildirib.
"Soyuq şirniyyat və qazlı su reseptorların həssaslığını azaldır, ona görə də insan içkinin nə qədər şirin olduğunu hiss etmir", - deyə professor əlavə edib.
Ekspert xəbərdarlıq edib ki, bu, qanda qlükoza səviyyəsinin sürətlə artmasına və nəticədə kəskin enerji artımlarına, ardınca isə yorğunluğa səbəb ola bilər.
Soyuq, şirin qazlı içkilər həm də mədəyə mənfi təsir göstərir və II tip diabetin inkişaf riskini artırır.
Mütəxəssis orqanizmə daha yaxşı əmilən, toxluq hissi verən və həddən artıq yeməkdən qaçmağa kömək edən təbii şəkərli (5-7 faiz) yüngül qazlı şirəli içkilər seçməyi tövsiyə edir.


