Keksinizin daha qabarıq olmasını istəyirsinizsə, bu nüanslara diqqət edin
Hər birimiz mətbəxdə mükəmməl keks hazırlama arzusuyla yola çıxırıq. Lakin bəzən keksimiz istədiyimiz kimi qabarmır və ya istədiyimiz yumşaqlıqda olmur. Bu məqamda isə peşəkar aşbazların illərlə tətbiq etdiyi bəzi nüanslar köməyə gəlir.
Redaktor.az xəbər verir ki, əgər siz də keksinizin qabarmasını və yumşaq olmasını istəyirsinizsə, bu 8 nüansa diqqət yetirməlisiniz.
1. Tərkibləri düzgün miqdarda istifadə edin:
Keks reseptinizdəki tərkiblərin miqdarının düzgün olması, keksinizin daha qabarık və yüngül olmasına kömək edər
2. Unu düzgün ölçün:
Unu ölçərkən ölçü vasitələrindən istifadə edin.
3. Kərə yağı və marqarindən qaçın:
Keks reseptlərində margarin və ya kərə yağı yerinə, maye yağ istifadə edərək daha yüngül və qabarık kek əldə edə bilərsiniz.
4. Yumurtaları tək-tək əlavə edin:
Yumurtaları tək-tək əlavə edib, hər birini yaxşıca çırpdıqdan sonra növbəti yumurtanı əlavə etmək keksinizin daha qabarık olmasına səbəb olacaq.
5. Soba istisini əvvəlcədən tənzimləyin:
Keks xəmirini sobaya vermədən əvvəl sobanızı əvvəlcədən isidərək keksinizin bərabər şəkildə bişməsini təmin edə bilərsiniz.
6. Keks qabını düzgün yağlayın:
Keks qabınızı yağlarkən yağlı kağız istifadə edərək yapışmanın qarşısını ala bilərsiniz və keksinizin asanlıqla qabdan çıxmasını təmin edərsiniz.
7. Keks sobada bişərkən qətiyyən sallamayın:
Keks sobada bişərkən, soba qapısını açmadan və keksi sallamadan pişməsini gözləyin. Əks halda keksiniz qabarmayacaq.
8. Keksi Sobadan Çıxardıqdan Sonra Dincəldin:
Keks sobadan çıxarıldıqdan sonra, dinlənməyə qoyaraq soyumasını gözləyin. Bu, keksinizin daha dadlı olmasına səbəb olacaq.
Kənan YUSİF