Icma.az
close
up
RU
Menu

“Gələn ilin büdcəsi ölkəmizin inkişaf prioritetlərini tam şəkildə əks etdirir”

Pensiyalar yanvarda bu qədər artacaq

Araz Paşayev Mərkəzi Aran bölgəsində həmkarlar ittifaqı ilk təşkilat sədrləri ilə görüş keçirib FOTOLAR

Bakıda şəhid məzarları qarət edildi VİDEO KONKRET

Barlaslı Tarağayın oğlu Əmir Teymurun son sözləri...

Dollarlaşma tarixi minimuma düşdü AMB sədri

“Bu modeldə müəllimə ən azı iki dəfə yüksək maaş verilməsi planlaşdırılır...”

Qazaxıstan və Özbəkistan sərhəddə gözləyən 8 min vaqonun boşaldılması üçün tədbirlər barədə razılığa gəlib

Sosial şəbəkələrdə paylaşılan bu videolar insanda “indi bunu mən yeməliyəm” hissi yaradır XƏBƏRDARLIQ

“Beşiktaş”dan Barselona nın futbolçusuna 8 milyon avroluq təklif

Avtomobil nömrələrində dəyişiklik: Bu işarə ləğv edildi

Sabalenka “Vogue Arabia” üçün fotosessiyada çəkilib FOTO

Kiloqramı 25 manatdır: Xərçəng yaradırmış 33 illik araşdırma

Nicat Kazımov oğluna toy etdi Video

Nəcibənin toyudur Fotolar

KİV: ABŞ ın sülh planı Ukraynada rus dilinin dövlət dili kimi tanınmasını, Kiyevə yardımın azaldılmasını ehtiva edir

Uşaqların hüquqlarının qorunması onların rifahı və normal inkişafı üçün mühüm amildir

Mərhum Xalq artistinin yaxın qohumu imiş

Kollec məzunlarının yuxarı siniflərdən tam kənarlaşdırılması doğrudur?

Zığ şosesindən İnqilab İsmayılov küçəsinə birbaşa çıxış açılır

Ləzzətli keks bişirməyin 4 sadə sirri puf puf olan möhtəşəm dad

Ləzzətli keks bişirməyin 4 sadə sirri puf puf olan möhtəşəm dad

Icma.az, Milli.az saytına istinadən bildirir.

Ev şəraitində bişirilən kekslərin o mis kimi ətri və yumşaq teksturası çay saatlarının və xüsusi anların ayrılmaz hissəsidir. Amma bəzən keksin istənilən qədər qabarmaması xəyal qırıqlığı yarada bilər. Narahat olmayın!

Milli.Az xəbər verir ki, yalnız 4 əsas addıma diqqət etməklə siz də hər dəfə dadlı və puf-puf qabaran kekslər bişirə bilərsiniz.

Doğru ərzaqlar və otaq temperaturu

Qabarıq kek bişirməyin ilk şərti, doğru ərzaqları düzgün temperaturda istifadə etməkdir.

Kərə yağı və yumurta: Bu ərzaqların otaq temperaturunda olması vacibdir. Belə olduqda çırpılarkən daha çox hava qabarcığı tuturlar ki, bu da kekin daha yaxşı qabarmasını təmin edir. Kərə yağı və yumurtaları bişirmədən ən az 30 dəqiqə əvvəl soyuducudan çıxarın.

Un: Əgər varsa, xüsusi keks unu istifadə edin. Yoxdursa, adi unu bir neçə dəfə ələyərək yüngülləşdirə bilərsiniz.

Kabartma tozu və vanil: Kabartma tozunun təzə olmasına diqqət edin. Vanil isə kekə xoş ətir və ləzzət qatır.

Hava qabarcıqlarını tutan düzgün çırpma texnikası

Keksin qabarmasında ən vacib mərhələlərdən biri çırpma prosesidir.

Kərə yağı və şəkər: Otaq temperaturundakı kərə yağını şəkərlə birlikdə krem halına gələnədək yaxşıca çırpın. Bu, qarışığın içinə bol hava dolmasına səbəb olur və kekin yüngül alınmasına kömək edir.

Yumurtalar: Yumurtaları bir-bir əlavə edib hər birini tam qarışana qədər çırpın. Yumurtaları eyni anda əlavə etmək qarışığın kəsilməsinə səbəb ola bilər.

Süd və ya qatıq kimi maye ərzaqlar: Bu ərzaqları yavaş-yavaş əlavə edin və yalnız qarışana qədər çırpın. Həddən artıq çırpmaq kekin sərt olmasına gətirib çıxara bilər.

Quru ərzaqlar: Un və kabartma tozunu ayrı qabda qarışdırıb xəmirə tədricən ələyərək əlavə edin. Spatula və ya aşağı sürətli mikserlə yalnız qarışana qədər yüngül şəkildə qarışdırın. Topa qalmamasına diqqət edin, amma həddindən artıq qarışdırmayın.

Doğru soba və bişirmə şəraiti

Soba temperaturu və düzgün bişirmə prosesi kekin uğurlu alınmasında həlledici rol oynayır.

Sobanı əvvəlcədən qızdırın: Adətən 170-180°C temperatur kifayətdir. Soyuq sobaya yerləşdirilən kek kifayət qədər qabarmaya bilər.

Soba qapısını açmayın: Bişirmə zamanı soba qapısını tez-tez açmaq temperaturun dəyişməsinə və kekin sönməsinə səbəb ola bilər. Bişirmənin sonuna yaxın taxta çubuqla yoxlama aparın - çubuq təmiz çıxırsa, kek bişib.

Bişirmə müddəti: Kekin ölçüsünə və sobanızın performansına görə bu müddət dəyişə bilər. Reseptdə göstərilən zamanlara əməl edin, amma çubuq testini unutmayın.

Soyutma mərhələsi

Keksin formalaşması və kəsildikdə dağılmaması üçün düzgün soyudulması vacibdir.

Sobadan çıxardıqdan sonra: Kek bişdikdən sonra sobadan çıxarın və bir neçə dəqiqə qəlibində saxlayın.

Qəlibdən çıxarma: Kənarlarını bıçaqla yavaşca boşaldın və kekin altına tərs çevirərək tel ızgaranın üzərinə çıxarın.

Tam soyuma: Keksi tam soyuyana qədər kəsməyin. İsti halda kəsdiyiniz zaman dağılması mümkündür.

Kənan
Milli.Az

Daha ətraflı məlumat və yeniliklər üçün Icma.az saytını izləyin.
seeBaxış sayı:93
embedMənbə:https://news.milli.az
archiveBu xəbər 13 May 2025 03:05 mənbədən arxivləşdirilmişdir
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
topGünün ən çox oxunanları
Hal-hazırda ən çox müzakirə olunan hadisələr

“Gələn ilin büdcəsi ölkəmizin inkişaf prioritetlərini tam şəkildə əks etdirir”

19 Noyabr 2025 15:50see519

Pensiyalar yanvarda bu qədər artacaq

19 Noyabr 2025 18:19see340

Araz Paşayev Mərkəzi Aran bölgəsində həmkarlar ittifaqı ilk təşkilat sədrləri ilə görüş keçirib FOTOLAR

19 Noyabr 2025 18:29see288

Bakıda şəhid məzarları qarət edildi VİDEO KONKRET

19 Noyabr 2025 23:18see216

Barlaslı Tarağayın oğlu Əmir Teymurun son sözləri...

19 Noyabr 2025 07:01see199

Dollarlaşma tarixi minimuma düşdü AMB sədri

19 Noyabr 2025 12:49see158

“Bu modeldə müəllimə ən azı iki dəfə yüksək maaş verilməsi planlaşdırılır...”

19 Noyabr 2025 13:22see158

Qazaxıstan və Özbəkistan sərhəddə gözləyən 8 min vaqonun boşaldılması üçün tədbirlər barədə razılığa gəlib

19 Noyabr 2025 06:44see150

Sosial şəbəkələrdə paylaşılan bu videolar insanda “indi bunu mən yeməliyəm” hissi yaradır XƏBƏRDARLIQ

19 Noyabr 2025 13:24see148

“Beşiktaş”dan Barselona nın futbolçusuna 8 milyon avroluq təklif

19 Noyabr 2025 22:19see142

Avtomobil nömrələrində dəyişiklik: Bu işarə ləğv edildi

20 Noyabr 2025 11:46see141

Sabalenka “Vogue Arabia” üçün fotosessiyada çəkilib FOTO

19 Noyabr 2025 04:16see139

Kiloqramı 25 manatdır: Xərçəng yaradırmış 33 illik araşdırma

19 Noyabr 2025 16:03see138

Nicat Kazımov oğluna toy etdi Video

19 Noyabr 2025 22:37see134

Nəcibənin toyudur Fotolar

19 Noyabr 2025 21:20see134

KİV: ABŞ ın sülh planı Ukraynada rus dilinin dövlət dili kimi tanınmasını, Kiyevə yardımın azaldılmasını ehtiva edir

19 Noyabr 2025 22:26see131

Uşaqların hüquqlarının qorunması onların rifahı və normal inkişafı üçün mühüm amildir

19 Noyabr 2025 23:28see131

Mərhum Xalq artistinin yaxın qohumu imiş

19 Noyabr 2025 11:22see130

Kollec məzunlarının yuxarı siniflərdən tam kənarlaşdırılması doğrudur?

20 Noyabr 2025 16:11see129

Zığ şosesindən İnqilab İsmayılov küçəsinə birbaşa çıxış açılır

20 Noyabr 2025 16:09see129
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri