Icma.az
close
up
RU
Menu

Müharibə riski ciddi olaraq qalır

Mənsum İbrahimov: Cabir İmanovun hər sözü, hər kəlməsi daxildən gəlirdi, təmənnasız idi

“Cabir İmanovla bir məktəbdə oxumuşuq”

PSJ nin müdafiəçisi: “Dünyanın ən yaxşı komandasıyıq”

İtaliya prezidentinin səfəri yeni əməkdaşlıq perspektivlər üçün zəmin yaradacaq

Zeynəb Xanlarova və Əməkdar artist barışdılar FOTO KONKRET

Nazir: Naxçıvanda “Yaşıl Enerji Zonası” modelinin qurulması üçün tədbirlər görülür

250 milyonluq dələduzluqda ittiham olunan azərbaycanlı iş adamı kimdir? 11 şübhəli var

Cabir İmanovun əleyhinə statuslar Öldüyü gündə nə baş verir?

Soyuqdəymə zamanı bu qidaları qətiyyən yemək olmaz Açıqlama

İtaliya bütün tərəfləri Donald Trampın Qəzza ilə bağlı təqdim etdiyi planı qəbul etməyə çağırıb

“Paşinyan Zəngəzur dəhlizi layihələrini seçkilərə qədər tamamlamğa çalışacaq” Elçin Mirzəbəyli

Xocalı və Ağdərədə bir qrup sakin üçün kiçik bizneslər yaradılıb FOTO

Cabir İmanov əvvəldə də infarkt keçirib?

Xavi Mançester Yunayted i çalışdırmağa hazırdır

Tramp Rusiyanı yenə kağız pələng adlandırdı

Vətən müharibəsinin beşinci günü Azərbaycan Ordusu düşmənə zərbələr endirir

Pulum və evim yoxdur Saakaşvilidən qeyri adi müraciət

Beyin mərkəzlərinin əməkdaşlığı: Türk dünyasının intellektual gücü birləşir

Qrizmannın 200 cü qolu “Qarabağ”ın daha bir rəqibinin darmadağınına səbəb olub VİDEO

Ləzzətli keks bişirməyin 4 sadə sirri puf puf olan möhtəşəm dad

Ləzzətli keks bişirməyin 4 sadə sirri puf puf olan möhtəşəm dad

Icma.az, Milli.az saytına istinadən bildirir.

Ev şəraitində bişirilən kekslərin o mis kimi ətri və yumşaq teksturası çay saatlarının və xüsusi anların ayrılmaz hissəsidir. Amma bəzən keksin istənilən qədər qabarmaması xəyal qırıqlığı yarada bilər. Narahat olmayın!

Milli.Az xəbər verir ki, yalnız 4 əsas addıma diqqət etməklə siz də hər dəfə dadlı və puf-puf qabaran kekslər bişirə bilərsiniz.

Doğru ərzaqlar və otaq temperaturu

Qabarıq kek bişirməyin ilk şərti, doğru ərzaqları düzgün temperaturda istifadə etməkdir.

Kərə yağı və yumurta: Bu ərzaqların otaq temperaturunda olması vacibdir. Belə olduqda çırpılarkən daha çox hava qabarcığı tuturlar ki, bu da kekin daha yaxşı qabarmasını təmin edir. Kərə yağı və yumurtaları bişirmədən ən az 30 dəqiqə əvvəl soyuducudan çıxarın.

Un: Əgər varsa, xüsusi keks unu istifadə edin. Yoxdursa, adi unu bir neçə dəfə ələyərək yüngülləşdirə bilərsiniz.

Kabartma tozu və vanil: Kabartma tozunun təzə olmasına diqqət edin. Vanil isə kekə xoş ətir və ləzzət qatır.

Hava qabarcıqlarını tutan düzgün çırpma texnikası

Keksin qabarmasında ən vacib mərhələlərdən biri çırpma prosesidir.

Kərə yağı və şəkər: Otaq temperaturundakı kərə yağını şəkərlə birlikdə krem halına gələnədək yaxşıca çırpın. Bu, qarışığın içinə bol hava dolmasına səbəb olur və kekin yüngül alınmasına kömək edir.

Yumurtalar: Yumurtaları bir-bir əlavə edib hər birini tam qarışana qədər çırpın. Yumurtaları eyni anda əlavə etmək qarışığın kəsilməsinə səbəb ola bilər.

Süd və ya qatıq kimi maye ərzaqlar: Bu ərzaqları yavaş-yavaş əlavə edin və yalnız qarışana qədər çırpın. Həddən artıq çırpmaq kekin sərt olmasına gətirib çıxara bilər.

Quru ərzaqlar: Un və kabartma tozunu ayrı qabda qarışdırıb xəmirə tədricən ələyərək əlavə edin. Spatula və ya aşağı sürətli mikserlə yalnız qarışana qədər yüngül şəkildə qarışdırın. Topa qalmamasına diqqət edin, amma həddindən artıq qarışdırmayın.

Doğru soba və bişirmə şəraiti

Soba temperaturu və düzgün bişirmə prosesi kekin uğurlu alınmasında həlledici rol oynayır.

Sobanı əvvəlcədən qızdırın: Adətən 170-180°C temperatur kifayətdir. Soyuq sobaya yerləşdirilən kek kifayət qədər qabarmaya bilər.

Soba qapısını açmayın: Bişirmə zamanı soba qapısını tez-tez açmaq temperaturun dəyişməsinə və kekin sönməsinə səbəb ola bilər. Bişirmənin sonuna yaxın taxta çubuqla yoxlama aparın - çubuq təmiz çıxırsa, kek bişib.

Bişirmə müddəti: Kekin ölçüsünə və sobanızın performansına görə bu müddət dəyişə bilər. Reseptdə göstərilən zamanlara əməl edin, amma çubuq testini unutmayın.

Soyutma mərhələsi

Keksin formalaşması və kəsildikdə dağılmaması üçün düzgün soyudulması vacibdir.

Sobadan çıxardıqdan sonra: Kek bişdikdən sonra sobadan çıxarın və bir neçə dəqiqə qəlibində saxlayın.

Qəlibdən çıxarma: Kənarlarını bıçaqla yavaşca boşaldın və kekin altına tərs çevirərək tel ızgaranın üzərinə çıxarın.

Tam soyuma: Keksi tam soyuyana qədər kəsməyin. İsti halda kəsdiyiniz zaman dağılması mümkündür.

Kənan
Milli.Az

Daha ətraflı məlumat və yeniliklər üçün Icma.az saytını izləyin.
seeBaxış sayı:87
embedMənbə:https://news.milli.az
archiveBu xəbər 13 May 2025 03:05 mənbədən arxivləşdirilmişdir
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
topGünün ən çox oxunanları
Hal-hazırda ən çox müzakirə olunan hadisələr

Müharibə riski ciddi olaraq qalır

30 Sentyabr 2025 13:01see240

Mənsum İbrahimov: Cabir İmanovun hər sözü, hər kəlməsi daxildən gəlirdi, təmənnasız idi

30 Sentyabr 2025 13:31see218

“Cabir İmanovla bir məktəbdə oxumuşuq”

30 Sentyabr 2025 13:37see213

PSJ nin müdafiəçisi: “Dünyanın ən yaxşı komandasıyıq”

30 Sentyabr 2025 09:48see169

İtaliya prezidentinin səfəri yeni əməkdaşlıq perspektivlər üçün zəmin yaradacaq

01 Oktyabr 2025 18:21see155

Zeynəb Xanlarova və Əməkdar artist barışdılar FOTO KONKRET

29 Sentyabr 2025 23:11see149

Nazir: Naxçıvanda “Yaşıl Enerji Zonası” modelinin qurulması üçün tədbirlər görülür

30 Sentyabr 2025 10:20see148

250 milyonluq dələduzluqda ittiham olunan azərbaycanlı iş adamı kimdir? 11 şübhəli var

30 Sentyabr 2025 13:49see146

Cabir İmanovun əleyhinə statuslar Öldüyü gündə nə baş verir?

29 Sentyabr 2025 23:47see145

Soyuqdəymə zamanı bu qidaları qətiyyən yemək olmaz Açıqlama

29 Sentyabr 2025 21:18see139

İtaliya bütün tərəfləri Donald Trampın Qəzza ilə bağlı təqdim etdiyi planı qəbul etməyə çağırıb

30 Sentyabr 2025 03:14see135

“Paşinyan Zəngəzur dəhlizi layihələrini seçkilərə qədər tamamlamğa çalışacaq” Elçin Mirzəbəyli

30 Sentyabr 2025 13:29see135

Xocalı və Ağdərədə bir qrup sakin üçün kiçik bizneslər yaradılıb FOTO

30 Sentyabr 2025 15:08see134

Cabir İmanov əvvəldə də infarkt keçirib?

30 Sentyabr 2025 12:42see129

Xavi Mançester Yunayted i çalışdırmağa hazırdır

29 Sentyabr 2025 22:37see126

Tramp Rusiyanı yenə kağız pələng adlandırdı

01 Oktyabr 2025 01:12see124

Vətən müharibəsinin beşinci günü Azərbaycan Ordusu düşmənə zərbələr endirir

01 Oktyabr 2025 08:31see121

Pulum və evim yoxdur Saakaşvilidən qeyri adi müraciət

29 Sentyabr 2025 21:26see120

Beyin mərkəzlərinin əməkdaşlığı: Türk dünyasının intellektual gücü birləşir

30 Sentyabr 2025 11:07see120

Qrizmannın 200 cü qolu “Qarabağ”ın daha bir rəqibinin darmadağınına səbəb olub VİDEO

01 Oktyabr 2025 01:58see118
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri