Icma.az
close
up
RU
Ləzzətli keks bişirməyin 4 sadə sirri puf puf olan möhtəşəm dad

Ləzzətli keks bişirməyin 4 sadə sirri puf puf olan möhtəşəm dad

Icma.az, Milli.az saytına istinadən bildirir.

Ev şəraitində bişirilən kekslərin o mis kimi ətri və yumşaq teksturası çay saatlarının və xüsusi anların ayrılmaz hissəsidir. Amma bəzən keksin istənilən qədər qabarmaması xəyal qırıqlığı yarada bilər. Narahat olmayın!

Milli.Az xəbər verir ki, yalnız 4 əsas addıma diqqət etməklə siz də hər dəfə dadlı və puf-puf qabaran kekslər bişirə bilərsiniz.

Doğru ərzaqlar və otaq temperaturu

Qabarıq kek bişirməyin ilk şərti, doğru ərzaqları düzgün temperaturda istifadə etməkdir.

Kərə yağı və yumurta: Bu ərzaqların otaq temperaturunda olması vacibdir. Belə olduqda çırpılarkən daha çox hava qabarcığı tuturlar ki, bu da kekin daha yaxşı qabarmasını təmin edir. Kərə yağı və yumurtaları bişirmədən ən az 30 dəqiqə əvvəl soyuducudan çıxarın.

Un: Əgər varsa, xüsusi keks unu istifadə edin. Yoxdursa, adi unu bir neçə dəfə ələyərək yüngülləşdirə bilərsiniz.

Kabartma tozu və vanil: Kabartma tozunun təzə olmasına diqqət edin. Vanil isə kekə xoş ətir və ləzzət qatır.

Hava qabarcıqlarını tutan düzgün çırpma texnikası

Keksin qabarmasında ən vacib mərhələlərdən biri çırpma prosesidir.

Kərə yağı və şəkər: Otaq temperaturundakı kərə yağını şəkərlə birlikdə krem halına gələnədək yaxşıca çırpın. Bu, qarışığın içinə bol hava dolmasına səbəb olur və kekin yüngül alınmasına kömək edir.

Yumurtalar: Yumurtaları bir-bir əlavə edib hər birini tam qarışana qədər çırpın. Yumurtaları eyni anda əlavə etmək qarışığın kəsilməsinə səbəb ola bilər.

Süd və ya qatıq kimi maye ərzaqlar: Bu ərzaqları yavaş-yavaş əlavə edin və yalnız qarışana qədər çırpın. Həddən artıq çırpmaq kekin sərt olmasına gətirib çıxara bilər.

Quru ərzaqlar: Un və kabartma tozunu ayrı qabda qarışdırıb xəmirə tədricən ələyərək əlavə edin. Spatula və ya aşağı sürətli mikserlə yalnız qarışana qədər yüngül şəkildə qarışdırın. Topa qalmamasına diqqət edin, amma həddindən artıq qarışdırmayın.

Doğru soba və bişirmə şəraiti

Soba temperaturu və düzgün bişirmə prosesi kekin uğurlu alınmasında həlledici rol oynayır.

Sobanı əvvəlcədən qızdırın: Adətən 170-180°C temperatur kifayətdir. Soyuq sobaya yerləşdirilən kek kifayət qədər qabarmaya bilər.

Soba qapısını açmayın: Bişirmə zamanı soba qapısını tez-tez açmaq temperaturun dəyişməsinə və kekin sönməsinə səbəb ola bilər. Bişirmənin sonuna yaxın taxta çubuqla yoxlama aparın - çubuq təmiz çıxırsa, kek bişib.

Bişirmə müddəti: Kekin ölçüsünə və sobanızın performansına görə bu müddət dəyişə bilər. Reseptdə göstərilən zamanlara əməl edin, amma çubuq testini unutmayın.

Soyutma mərhələsi

Keksin formalaşması və kəsildikdə dağılmaması üçün düzgün soyudulması vacibdir.

Sobadan çıxardıqdan sonra: Kek bişdikdən sonra sobadan çıxarın və bir neçə dəqiqə qəlibində saxlayın.

Qəlibdən çıxarma: Kənarlarını bıçaqla yavaşca boşaldın və kekin altına tərs çevirərək tel ızgaranın üzərinə çıxarın.

Tam soyuma: Keksi tam soyuyana qədər kəsməyin. İsti halda kəsdiyiniz zaman dağılması mümkündür.

Kənan
Milli.Az

Daha ətraflı məlumat və yeniliklər üçün Icma.az saytını izləyin.
seeBaxış sayı:27
embedMənbə:https://news.milli.az
archiveBu xəbər 13 May 2025 03:05 mənbədən arxivləşdirilmişdir
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
topGünün ən çox oxunanları
Hal-hazırda ən çox müzakirə olunan hadisələr

Beton maşını yoldan çıxdı: Əraziyə beton yayıldı VİDEO

11 May 2025 12:32see160

Ümummilli Lider Heydər Əliyevin 102 illiyi Lerikdə qeyd olunub FOTO

12 May 2025 02:02see159

Stalin Avropaya hücuma hazırlaşırdı və...

12 May 2025 01:15see157

Əlaqələrimiz ən yüksək pillədə

12 May 2025 10:59see155

Nigeriyada toqquşmalarda 23 nəfər öldü

12 May 2025 01:51see147

Ürəyin 1 nömrəli dərmanı bu meyvədir

12 May 2025 03:04see138

Ərdoğanla Putin telefonda danışdı Zelenskidən dərhal reaksiya gəldi: Hazıram

11 May 2025 22:17see137

Ulu Öndərin əziz xatirəsinə ehtiram əlaməti olaraq Bağdaddakı səfirliyimiz ziyarət edilib

11 May 2025 18:36see133

Makron Ukrayna planlarından danışıb

11 May 2025 18:45see131

İqtisadçı: Mövcud vəziyyətdə siqaret qiymətləri bahalaşmamalıdır

11 May 2025 17:16see131

Magistraturaya II cəhd qəbul imtahanı keçirilib YENİLƏNİB

11 May 2025 14:17see125

Karateçilərimizdən 4 medal

11 May 2025 12:49see124

MPL: Zirə də səfərdə sevindi, Neftçi də

12 May 2025 01:12see123

Bura o qədər də ciddi yanaşmırıq Qurban Qurbanov

12 May 2025 00:24see122

“El Klasiko”nu “Barselona” qazandı

12 May 2025 01:19see122

ABŞ dəhşətli fəlakətlərlə üz üzə Güclü sunami, böyük zəlzələ...

11 May 2025 09:17see121

Kiyev bir qarış torpağından belə imtina etməməlidir

11 May 2025 11:05see120

Super Liqa: “Beşiktaş”dan darmadağın

11 May 2025 22:59see120

50 yaşlı kişi alçaya görə öldü KONKRET

12 May 2025 09:41see119

Hər iki ayağını itirmiş qazimiz Everestə qalxacaq VİDEO

13 May 2025 01:04see114
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri