Məşhur dietoloqdan qəhvə ilə bağlı XƏBƏRDARLIQ
Icma.az, Baku.ws portalına istinadən məlumat verir.
Qəhvə içərkən buraxılan yayğın səhv aşkarlanıb
Məşhur dietoloq Paula Martin qəhvə sevərləri üçün vacib xəbərdarlıqla çıxış edib.
BAKU.WS xəbər verir ki, "El Español" nəşrinə verdiyi müsahibədə ekspert çoxlarının buraxdığı geniş yayılmış bir səhvi açıqlayıb.
"Yemək zamanı qəhvə içməkdən çəkinin, çünki bu, dəmirin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsinə mane olur", – deyə Martin xəbərdarlıq edib.
Xüsusilə bitki mənşəli məhsullardakı dəmirin orqanizm tərəfindən qəbuluna qəhvənin mənfi təsir göstərdiyini vurğulayıb.
Dietoloqun sözlərinə görə, dəmir qaraciyər, qırmızı ət, balıq, paxlalılar, tofu, ispanaq, qoz-fındıq, toxumlar və tam taxıllı məhsullarda olur. Martin bildirib ki, heyvani mənşəli qidalarla qəhvəni birlikdə qəbul etmək müəyyən dərəcədə mümkündürsə də, bitki mənşəli qidaları C vitamini ilə zəngin məhsullarla birlikdə yemək daha məqsədəuyğundur.
Baxış sayı:124
Bu xəbər 15 İyul 2025 19:58 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















