Müştərilər artdı: “Bir stəkan içən qrip olsa, xərcini mən çəkərəm”
Sherg.az saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Türkiyənin Aydın bölgəsində havaların soyuması ilə turşu satışında xeyli sıxlıq artıb.
Yarım əsrlik təcrübəyə malik, turşu istehsalı ilə məşğul olan Hüseyn Nurlu, qış xəstəliklərinə qarşı turşu suyunun təbii bir qalxan olduğunu bildirib.
Sherg.az xəbər verir ki, Nurlu vətəndaşlara gündə bir stəkan turşu suyu içməyi adətə çevirməyi tövsiyə edir. O, qış aylarında insanların immuniteti gücləndirən qidalara yönəldiyini, buna görə də turşu və turşu suyuna tələbatın xeyli artdığını bildirib.
Qrip və soyuqdəyməyə qarşı təbii qoruma təmin edən, xüsusi fermentasiya üsulları ilə hazırlanan turşu növləri həm dadı, həm də sağlamlığa faydası ilə ən çox seçilən məhsullar arasındadır. Efeler ilçəsində Doğu Gazi Bulvarında iş yeri olan və yarım əsrdir turşu satışı ilı məşğul olan Hüseyn Nurlu, vətəndaşların hər zaman turşu istehlak etdiyini, lakin qış dövründə bu istehlakın bir qədər də artdığını vurğulayıb. Özəl reseptlə limon və ev sirkəsi ilə fermentasiya etdikləri turşu suyunun əsl şəfa mənbəyi olduğunu qeyd edərək deyib:
“Bu suyu nə qədər içsəniz, nə təzyiq oynadar, nə də mədəyə zərər verər. Gündə bir stəkan içən kəs qrip olsa, bütün xərclərini mən çəkəcəyəm.”
Turşuların tamamilə öz istehsalları olduğunu bildirən Nurlu, məhsul seçimi, duz və sirkə nisbəti də daxil olmaqla bütün mərhələləri özü nəzarətdə saxladığını, satış hissəsi ilə isə qida mühəndisi olan həyat yoldaşının məşğul olduğunu deyib. O əlavə edib:
“Ankara çubuğu adlandırdığımız xırda xıyar turşusu, kələm, acı bibər, acur, kelek və daha çox çeşidimiz var. Turşunun getməyəni yoxdur. Amma ən çox xıyar, Ankara çubuğu, qarışıq turşu, kələm və acı bibər daha çox satılır. Turşu qripin və soyuqdəymənin ən böyük düşmənidir. Amma hər turşu deyil - xüsusən də fabrik istehsalı olanlar. Bizim hazırladığımız turşu evdə ediləndən daha gigiyenik və keyfiyyətlidir.”
Turşuları hazırlayarkən ev sirkəsi istifadə etdiklərini deyən Nurlu belə davam edib:
“Turşularımızın hamısı öz istehsalımızdır. Məhsulların seçilməsindən hazırlanmasına qədər hər mərhələdən mən keçirəm. Burada da həyat yoldaşım satışı idarə edir. Biz limonu fermentasiya edərək turşu hazırlayırıq. Öz hazırladığımız sirkə ilə turşularımızı qururuq. Müştərinin istəyi ilə əvvəlcə məhsulu susuz çəkirik, sonra limon fermenti və sirkə ilə hazırladığımız xüsusi qarışığı əlavə edirik. Bu su qripə qarşı təbii şəfa mənbəyidir. Nə təzyiq oynadar, nə də mədəyə zərər verər.”
Hüseyn Nurlu gündə iki stəkan turşu suyu içdiyini və nə şəkər, nə də xolesterin problemi yaşadığını, sağlamlığını bu davamlı istehlaka borclu olduğunu bildirib. Vətəndaşlara da turşu və turşu suyu içməyi məsləhət görüb.
İl boyu turşu aldığını bildirən vətəndaş Mustafa Ulurak isə belə deyib:
“Hər zaman turşu alıb yeyirik, amma qış aylarında bu, bir az daha artır. Adətən xıyar, bamya, təzə lobya, gül kələmi, kələm kimi məhsulları seçirik. Əslində bütün turşular dadlıdır. İmmuniteti gücləndirmək üçün daim yeyilməli qidadır. Qrip və soyuqdəyməyə də çox yaxşı təsir edir. Ona görə heç bir turşudan vaz keçmirik.”
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:69
Bu xəbər 24 Noyabr 2025 15:17 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















