Onu içənlər 10 il xəstələnmir Suya 1 ədəd əlavə etmək kifayətdir
Şalğam suyu xüsusilə tərkibindəki probiyotiklər və turşu quruluşu sayəsində sağlamlıq üçün faydalı bir içkidir.
Fermentləşdirilmiş bu içki hər gün müntəzəm olaraq istehlak edildikdə bağırsaq florasını tarazlaşdırır və həzm sistemini tənzimləyir. Şalğamın içindəki probiyotiklər həmçinin bədəni zərərli bakteriyalardan təmizləyir və immunitet sistemini gücləndirir.
Şalğam suyu xüsusilə soyuq havalarda orqanizmi xəstəliklərə qarşı qoruyur və təbii müdafiə mexanizmi yaradır. Bu içki turşu xüsusiyyətləri sayəsində orqanizmin toksinlərdən təmizlənməsinə və xəstəliklərin qarşısını almasına kömək edir.
Fermentasiya prosesi zamanı şalğamda olan təbii komponentlər probiyotiklərə çevrilir, bu da bağırsaqların sağlamlığını yaxşılaşdırır və həzmi asanlaşdırır. Şalğam suyu tərkibindəki minerallar və vitaminlər sayəsində orqanizmi qidalandırır və gücləndirir.
İmmunitet sistemini gücləndirən şalğam suyu xüsusilə qış aylarında qrip və soyuqdəyməyə qarşı əvəzsiz bir içkidir. Hər gün istehlak edildikdə, bu içki bədənin müqavimətini artırır və bədənə enerji verir. Şalğam suyu aşağı kalorili olması səbəbindən pəhriz saxlayanlar üçün də ideal bir seçimdir.
Şalğamın tərkibindəki liflər və su mədənin tox qalmasını təmin edir və aclıq hissini azaldır. Bu xüsusiyyətləri ilə şalğam suyu pəhriz saxlayanlar üçün həm sağlam, həm də dadlı bir içki alternativi təqdim edir.
Şalğam suyu necə hazırlanır?
Şalğam suyu adətən qırmızı şalğam və turpdan hazırlanan fermentləşdirilmiş içkidir. Hazırlanması çox sadədir və demək olar ki, hər kəsin evdə tətbiq edə biləcəyi üsulla hazırlana bilər. 10 litr suya 1 ədəd şalgam, duz, kök və bulqur əlavə edilərək hazırlanır. /E-saglam.az/
![see](https://icma.az/template/assets/see.png)