Qatıq bu şəkildə yeyilməlidir MÜTLƏQ TƏTBİQ EDİN
Icma.az, Saglamolun portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
Qatığı suyu ilə birlikdə istehlak etmək sağlamlıq üçün çox faydalıdır.
Sağlam bədənə sahib olmaq üçün vitamin və minerallarla zəngin qidalardan istifadə son dərəcə vacibdir. Xüsusilə, orqanizmin sümük sağlamlığı üçün ehtiyacı olan yüksək miqdarda fosfor, kalsium və B vitaminləri olan qidaları istehlak etdikdə osteoporoz xəstəliyi riski azalır. Bu riski azaltmaq üçün mütəxəssislər qatığın yaşıl şirəsini tökmədən yeməyi tövsiyə edir. Qatıq bakteriyaları fəaliyyətləri zamanı B1, B2, B3 vitaminlərini sintez edirlər. Buna görə də bu vitaminlər bədəni dəri sağlamlığında da dəstəkləyir. Qatığın yaşıl suyu heç vaxt tökülməməlidir. Qatıq günün istənilən yeməyində istehlak edilə bilər. Tərkibindəki yüksək miqdarda riboflavin böyümə, toxuma bərpası və enerji mübadiləsində iştirak edir. Əsas yeməklər və ya qəlyanaltılar üçün üstünlük verilə bilər. Gündə ən azı bir kasa qatıq istehlak etmək məsləhətdir.
Qeyd edək ki, qatıqdan alınan kalsium yağ yandırılmasını sürətləndirir. Qatıqda həmçinin kalium, fosfor, riboflavin, yod, sink, A, E və B vitaminləri var. Bu, qatığı mədə-bağırsaq xəstəlikləri, pis xolesterin və hipertoniyaya səbəb olan ürək-damar xəstəliklərinə qarşı güclü qoruyucu edir.
Bundan əlavə, fermentləşdirilmiş süd məhsulları, xüsusilə də qatıq istehlakı nəticəsində döş xərçəngi riskinin azaldığı da müəyyən edilib.
medicalmedia.az
Saglamolun.Az
Baxış sayı:134
Bu xəbər 17 Noyabr 2024 05:38 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















