Qoz fındıq hansı halda beyinə zərər verə bilər?
Icma.az, Azpost portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Qoz-fındığın beyinə gözlənilməz təhlükəsi üzə çıxıb.
AzPost “Medicina”ya istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova qoz-fındıqların mərkəzi sinir sistemi üçün gözlənilməz təsirindən danışıb:
“Əgər siz çoxlu qoz yeyirsinizsə, beynin fəaliyyətində problemlər yarada bilər.
Böyük miqdarda fındıq da beyin damarlarına mənfi təsir göstərir. Şəkərli diabet və ya diatezi olanlar üçün sonuncunu ümumiyyətlə yeməmək daha yaxşıdır.
Müxtəlif qoz-fındıqların həddindən artıq istifadəsi orqanizmdə mənfi dəyişikliklərə səbəb ola bilər. Məsələn, badam böyrək problemlərinə səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, qoz-fındıq güclü allergiyaya və uşaqlarda ekzemaya səbəb olur”.
Suxorukova fındıqların yüksək kalorili olduğunu da xatırladıb. Makadamiya qoz-fındıqları xüsusilə yüksək kalorilidir (bir stəkan təxminən min kilokalori).
Bundan əlavə, qoz-fındıq toksinlərin mənbəyi ola bilər. Məsələn, at şabalıdında belə maddələr var – onların istehlakı qusma ilə sağlamlığın pisləşməsinə səbəb ola bilər.
Daha əvvəl diyetoloq Yevgeni Arzamastsev müsahibəsində insanların istehlak etdiyi qoz-fındıqların qan damarlarına mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirmişdi.
Bu barədə danışan mütəxəssis uzun müddət hardasa saxlanmış, qovrulmuş qoz-fındıqları yeməməyi tövsiyə edib.
Paylaş
Baxış sayı:147
Bu xəbər 26 İyun 2025 23:06 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















