Quru meyvələri yumalıyıqmı? Həkim açıqladı
Sağlamlığımıza faydalı qidalar arasında yer alan tərəvəz və meyvələrin istehlakdan əvvəl yaxşıca yuyulması tövsiyə olunur. Ancaq çox az adam quru meyvələri istehlak etməzdən əvvəl yumağa üstünlük verir.
Tribunainfo.az “Sözcü” qəzetinə istinadən bildirir ki, həkimlər gavalı, ərik və üzüm kimi meyvələr üçün izləməli olduğunuz addımları sadalayıblar.
Mütəxəssislər qurudulmuş meyvələrin geniş şəkildə istehlak edilməsinə baxmayaraq, onlar haqqında məlumatın az olduğunu vurğulayaraq, bu səhvlərə daha çox yeməklərin hazırlanması zamanı yol verildiyi barədə xəbərdarlıq ediblər.
Meyvə və tərəvəzlərin, eləcə də quru meyvələrin bol su ilə yuyulması tövsiyə olunur, çünki onlar tez-tez ağaclarda və torpaqda istehsal olunur və müxtəlif həşəratlar yaşayır.
Açıq quruluşa görə belə məhsullar toz, bakteriya, göbələk və digər mikroorqanizmlərlə çirklənə bilər. Bundan əlavə, digər potensial müştərilər bu meyvələrə əlləri ilə toxuna bilərlər. Qurudulmuş meyvələri islatmaqla özümüzü potensial mikrob və xəstəliklərdən qoruya bilərik.
Ceyran