Şahzadə Diananın sevimli səhər yeməyi qlobal trendə çevrilib...
Icma.az, Sia Az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
...Dünyada “Xalqın Şahzadəsi” kimi tanınan Şahzadə Diana səmimiyyəti, humanitar işi və kral həyatına müasir baxışı ilə məşhur idi. İndi, onun keçmiş şəxsi aşpazı Darren McGradi tərəfindən yayımlanan son video sayəsində onun mətbəxdə də vaxtından əvvəl olduğunu öyrəndik.
SİA xəbər verir ki, EatingWell-in məlumatına görə, Instagram bir gecədə yulafı populyarlaşdırmadan çox əvvəl, Diana 1990-cı illərin əvvəllərində hər səhər onları yeyirmiş. McGradinin sözlərinə görə, Diana resepti İsveçrə sağlamlıq klinikalarından birində olarkən kəşf edib.
Orada o, birçer Müsli ilə tanış olub- ilk dəfə isveçrəli bir diyetoloq tərəfindən hazırlanmış və isladılmış yulaf, meyvə və qoz-fındıqları birləşdirərək günə dolğun və sağlam başlanğıc təmin edən yemək...
O, bu fikri o qədər sevirdi ki, evə qayıdandan sonra McGradidən hər səhər səhər yeməyi hazırlamasını xahiş edib. O dövrdə soyuq, isladılmış taxıl yemək ideyası Britaniyada qeyri-adi görünə bilərdi, lakin Diana bu yeməyi həvəslə qəbul edib və sağlam qidalanma tendensiyalarını onlar populyarlaşmadan çox əvvəl qabaqcadan görmək qabiliyyətini nümayiş etdirib.
McGradi bu dövrü Diananın sağlamlıq və fitnessə xüsusi diqqət yetirdiyi bir dövr kimi xatırlayır.
O, həftədə üç dəfə məşq edirdi. Səhər yeməyi isə tamamilə onun əlində idi və hazırlıq keçən gecədən başlamışdı. O, adi yuvarlanmış yulaf ilə başladı - dərhal deyil, təkid edir, çünki onlar da öz toxumasını saxlamırlar.
Yulafları təzə sıxılmış portağal şirəsində isladıb. Bir gecədə örtülmüş və soyuducuda saxlanılan yulaf mayeni uddu və yumşaldı, şirin, sitruslu bir ləzzət əldə edib.
Səhər McGradi yulaf ezmesine qaymaqlılıq və zülal vermək üçün qarışığa süzülmüş yunan qatığı əlavə edib.
Bir çiskin bal şirniyyatı ilə şirniyyatı balanslaşdırıb.
Doku və qida əlavə etmək üçün o, almanın yarısını, qabığını və hamısını sürtgəcdən keçirib.
McGradi şirin dadına görə, Honeycrisp çeşidini tövsiyə edib. O, həmçinin bir ovuc təzə qaragilə və bir az xırtıldayan qoz əlavə edib. Bu birləşmə antioksidantlar, sağlam yağlar və lif təmin edir, eyni zamanda ləzzəti artırır.
Qarışdırıldıqdan sonra yulaf ezmesi bütün qutuları işarələyən laylı, dolu səhər yeməyinə çevrildi. Qidalı, dadlı və vizual olaraq cəlbedici idi. Yemək o qədər hit idi ki, McGradi tez-tez ikiqat partiyalar hazırladığını etiraf edib.
Nazlı Almuradova

