Şəkər xəstəliyini yarada biləcək qidalar hansılardır?
Azpost saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Qeyri-sağlam pəhriz, xüsusilə kolbasa, vetçina və digər emal olunmuş qidalar yemək 2-ci dərəcəli şəkər xəstələyinin inkişaf riskini artırır.
Azpost.info bildirir ki, alimlər bu barədə xəbərdarlıq edirlər.
Mütəxəssislər 1,97 milyon insanın məlumatlarını, o cümlədən iştirakçıların yaşı, cinsi, çəkisi və həyat tərzini nəzərə alaraq araşdırma aparıblar. Alimlər belə qənaətə gəliblər ki, gündə 50 qram emal olunmuş ət yemək növbəti 10 il ərzində 2-ci tip şəkərli diabet riskini 15% artırır. Əgər dozanı 100 qrama qədər artırsanız, xəstəliyin inkişaf riski daha 10% artır.
Elm adamları ət istehlakının 2-ci tip diabetə səbəb olduğunu izah etməyiblər. Onlar yalnız bu məhsulun pəhrizə əlavə edilməsinin insulin həssaslığını pisləşdirə biləcəyini , xəstəliyin inkişaf riskini artıra biləcəyini qeyd edirlər.
Paylaş
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:79
Bu xəbər 06 Aprel 2025 22:34 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















