Soyuducuda çiyələk acı olur: Şirin qalması üçün nə etməli?
Lent az saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Çiyələk məşhur şirin yay giləmeyvəsidir. Onlar soyuducuda saxlanılır, lakin tez-tez orada acılaşır. Bunun qarşısını almaq üçün bəzi nüansları yadda saxlamalısınız.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, çiyələyi aldıqdan sonra onları diqqətlə yoxlamaq lazımdır. Artıq xarab olma və ya zədələnmə əlamətləri olan giləmeyvələri dərhal çıxarın. Onlar digər çiyələklərin xarab olmasını sürətləndirəcəklər.
Təbii ki, çiyələk saxlamaq üçün ən yaxşı yer soyuducudur. Bunu etmək üçün geniş, lakin dayaz bir qab götürün. İçindəki giləmeyvələri bir təbəqə yayın.
Bu, giləmeyvə sıxılmaqdan və əzilməkdən qoruyacaqdır. Artıq nəmi udmaq üçün qabın altına quru kağız qoymaq məsləhətdir.
Çiyələkləri yalnız stolun üstünə verməzdən əvvəl yuyun. Giləmeyvələri su ilə diqqətlə yuyun və qurudun.
Çiyələklərin çirinliyini saxlama müddətini uzatmağın başqa maraqlı yolu var. Ondan üç maddədən sadə bir şərbət hazırlanır: giləmeyvə özü, şəkər və su.
Bunun üçün kiçik bir qazanda şəkər və suyu qarışdırın, yuyulmuş və kökü kəsilmiş çiyələkləri əlavə edin, az odda, qarışdıraraq bişirin. Şərbət qatılaşdıqda, qarışıq hazırdır.


